Yeni Diyarbakırspor ligden çekildi

Spor Toto 3. Lig kulübü Yeni Diyarbakırspor, Denizli Büyükşehir Belediyespor ile oynanan play-off maçının çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalması sonrası ligden çekilme kararı aldığını açıkladı.

Yeni Diyarbakırspor ligden çekildi

Yeni Diyarbakırspor Kulübü, Spor Toto 3. Lig’den ligden çekildiklerini duyurdu.

Kulüp Başkanı Fevzi İlhanlı, yaptığı yazılı açıklamada, dün son dakikada çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında haksızlığa uğradıklarını söyledi.

Halkın, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) güven ve inancının kalmadığını belirten İlhanlı, bölgesel yeni bir futbol liginin kurulması amacıyla bölge takımlarına çağrıda bulundu ve girişimlere başladıklarını duyurdu.

Maçın hakemi Hüseyin Sabancı’nın, 2011-2012 sezonunda Tokatspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor’u küme düşüren hakem olduğunu belirten Fevzi İlhanlı şunları ifade etti:

“Özel bir provokatör olduğu ve bu amaçla maçımızda görevlendirildiği açıkça belli olan bu kara vicdanlı, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının 90+6. dakikasında rakibe verdiği akla ve mantığa aykırı penaltı kararı ile sadece kulübümüzün şampiyonluğunu gasp etmekle kalmamış, koca kentimizi sporda 50 yıl geriye götüren olaylara neden olmuş, büyük umutlarla maçlara gelen 10 binlerce gencin hayallerini çalmıştır.”

Ne olmuştu?

Spor Toto 3. Lig 2. Grup play off yarı final rövanş maçında, Diyarbakırspor 88’inci dakikada İbrahim Konuksever’in golü ile 1-0 öne geçti. Maçın 90+5. dakikasında hakem Hüseyin Sabancı, Denizli Büyükşehir Belediyespor lehine bir penaltı verdi. Denizli Büyükşehir Belediyespor’un attığı penaltı sonrası taraftarlar sahaya indi.

Hakemin 90+5’te verdiği penaltı sonrası saha karıştı.

Taraftarlar sahaya inince hakemler soyunma odasına gitti. Olaylar stat dışına da taşınca polisler gaz ve tazyikli suyla taraftarlara müdahale etti.

Polislerle taraftarlar arasındaki olaylar ara sokaklarda devam etti.

Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan ilk maç golsüz berabere sonuçlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER