Yüksekdağ: Sadece halkın önünde eğiliriz

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, Gevaş halkıyla buluştu. HDP'nin yarattığı eneji ve umuttan korkan AKP'nin saldırılarını büyüttüğünü hatırlatan Yüksekdağ, "Biz sadece halkımızın önünde eğiliriz" dedi.

Yüksekdağ: Sadece halkın önünde eğiliriz
 HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, Van'ın Gevaş ilçesinde halkla buluştu.

Gevaş-Van yol ayrımında yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile karşılanan Yüksekdağ, Gevaş'a geçti. Halk, yol boyunca Yüksekdağ'ı selamladı.

İlçe merkezinde düzenlenen miting alınına "Patlasan da çatlasan da seni başkan yaptırmayacağız", "Küçük Moskovo'ya hoş geldin" pankartları dikkat çekti. Miting, "Çerxa şoreşe" marşı eşliğinde demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Mitinge HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, ilçe yöneticilerinin de araların da olduğu yüzlerce kişi katıldı. Yüksekdağ, miting alınındaki halk tarafından alkış, zılgıt ve sloganlarla coşkulu bir şekilde karşılandı.

HDP ve DBP ilçe eşbaşkanlarının halkı selamlamasının ardından büyük alkışlar eşliğinde Yüksekdağ, konuşmasını yapmak üzere seçim otobüsünün üzerine geldi.

Halkı Kürtçe ve Türkçe selamlayan Yüksekdağ, kaybetme telaşında olan AKP'nin bir çok yerde HDP'ye yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi. Adana ve Mersin'de parti binalarına yönelik bombalı saldırıları hatırlatan Yüksekdağ, "Biz bu kalleşliği kimin yaptığını çok iyi biliyoruz. Bir buçuk aydır her yerde seçim çalışması yürütüyoruz. Saldırılar şunu çok iyi bilsinler; bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada sadece halkımızın önünde eğiliriz. Başka hiç bir gücün karşısında eğilmedik ve sizleri utandırmadık. Zulüm ve hainliğin karşısında nasıl dik durduysak, dik durmaya devam edeceğiz" dedi.

"Onların ömrü vadesi doldu, 7 Haziran'a kadar kaleşçe planlarını yapsınlar" diyen Yüksekdağ, HDP'ye yönelik saldırılardan AKP, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlu olduğunu vurguladı.

HDP gönüllülerinin tüm saldırılara, baskılara rağmen var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Yüksekdağ, HDP'ye gönül verenleri selamladı. Yüksekdağ, "Emin olun, çeteleri de kirli güçleri de bir bir etkisiz hale getireceğiz. Demokratik tepkimizle, karanlıkta hiç bir şey kalamayacak. Bunlar karanlık güçlerden beslenemeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Samsun'da yaptığı mitingde yine HDP'yi hedef gösterdiğini hatırlatan Yüksekdağ, şunları söyledi: "Bu ülkenin cumhurbaşkanı güya tarafsız. Demokratik seçim kampanyası sürecinde hain saldırılara maruz kaldık, geçmiş olsun demedi, saldırıları kınamadı. Bu halka geçmiş olsun demedi. Kusura bakma Erdoğan, Türkiye halkı insani kriterlerden uzaklaşmış birini biz başkan yaptırmayız. Önce insanlık değerlerinin ardından gitmeyi, bu toprakların insanlarının manevi değerlerini, adaleti bütün hücrelerinle hissedeceksin, öğreneceksin."

'BU HALK ERDOĞAN'I ÇOK İYİ ANLIYOR'

Erdoğan'ın Van'da halka, "Sizin için çalışıyoruz ama bizi anlamıyorsunuz" dediğini hatırlatan Yüksekdağ, "Bu halk seni çok iyi anlıyor. Senin, barışın karşısında olduğunu çok iyi anlıyor, diktatörlük kurma çabası içerisinde olduğunu da çok iyi anlıyor. Bu halk, 7 Haziran'da seni çok iyi anladığını anlatacak, bakalım sen anlamayı başarabilecek misin?" şeklinde konuştu.

Saldırıların HDP'nin azmini, coşkusunu ve umudunu kırmadığını vurgulayan Yüksekdağ, zılgıt, slogan ve tüm heyecanlarıyla zafere yürüdüklerini söyledi.

Çözüm sürecine de değinen Yüksekdağ, "Barışın teminatı Erdoğan değildir" dedi ve devam etti: "Barışın teminatı bizleriz, İmralı'daki Sayın Öcalan'dır. Bizler barışın teminatı olanlar olarak, müzakerenin ve barış umudunun egemen zihniyet tarafından tecrit edilmesini asla ve asla izin vermeyeceğiz. Barış sizin teminatınızda değil, barış bu halkın direnişi ve gücüyle kazanacak. 7 Haziran'da tüm Türkiye halkları kazanacak."

Akdenizli olduğunu hatırlatan Yüksekdağ, ancak şimdi Vanlı olduğunu belirterek, "Akdeniz ile Van denizini birleştireceğiz. Bu iki deniz birleştiğinde Van'ı da Türkiye halklarını da hiç bir güç duramaz. 7 Haziran'da hep birlikte kazanırsak, denizlerimiz birleştireceğiz."

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER