Karabük'te HD'P'li öğrencilerin evine silahlı saldırı

Karabük’te HDP’li öğrencilerin evine silahlı saldırı gerçekleştirildi, saldırıda yaralanan olmazken, HDP saldırıyı kınadı.

Karabük'te HD'P'li öğrencilerin evine silahlı saldırı

Karabük Beşbinevler Mahallesi’nde bir apartman giriş katında oturan HDP’li Kürt öğrencilerin evine silahlı saldırı düzenlendi.

Öğrencilerin yaşadığı dairenin caddeye bakan penceresine yönelik yapılan silahlı saldırıda evin camları kırılırken, 6 el ateş edilen saldırganların ise hızla olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Saldırı sonrası olay yerine gelen polis inceleme yaptı.

‘Saldırlarının peşini bırakmayacağız’

HDP Karabük İl Örgütü, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Son günlerde hızı artan, giderek de şiddetlenen saldırıların boyutu yükseliyor. 7 Haziran seçimleri öncesi toplumun bütününde korku ve panik yaratmayı amaçlayan, halkların uyanışını ve seçme hakkını ipotek altına almaya çalışan bu türden saldırılar ülkenin her alanına, her kentine ve özellikle belli odaklarca tertiplenen ve de kışkırtılan saldırılar HDP’nin il, ilçe, belde bürolarına ve çalışanlarına yönelik bir yoğunluk yaşanmaktadır.

“Bu saldırıların peşini bırakmayacağız. Suçluların bulunması, saldırının ardındaki güçlerin açıklığa kavuşturulması elimizden geleni yapacağız.”

HDP’ye saldırıların kronolojisine buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER