AKP'li Elitaş'a Göre Kadın Vekiller Kendilerini Darp Etmiş

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş dün Meclis’te iç güvenlik paketi görüşmelerinde HDP’li Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel’in kendi kendilerini darp ettiklerini iddia etti.

AKP'li Elitaş'a Göre Kadın Vekiller Kendilerini Darp Etmiş

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün gece TBMM Genel Kurulu’nda iç güvenlik paketi görüşmelerinde çıkan kavgaya ilişkin “Kadın milletvekilleri kendilerini darp etmişlerdir. Onlar fiili saldırı yapmışlardır. Anladığım kadarıyla bunlar kendilerine darp etmişlerdir. Hiçbir AKP’li milletvekili özellikle kadınlara dokunmayı kendilerine yakıştıramazlar” dedi.

“Sanki benmişim...”

Elitaş’ın iddiasına göre olay şöyle yaşandı.

“Ben kürsüde çalışırken iki kadın milletvekili, biri Sebahat Tuncel birisi Pervin Buldan gelerek bana taciz uygulamışlardır. Beni kürsüden uzaklaştırmaya çalışmışlardır.

“Tamamen kamuoyunu aldatma amacıyla sanki kadın vekilleri kürsüden uzaklaştırmaya çalışan benmişim gibi göstermeye çalışmışlardır. İki parti üzülerek söylüyorum ki HDP’nin değirmenine su taşımışlardır.”

“Tuncel beni itti”

AKP’li Elitaş’ın olaya dair basın açıklamasındaki sözleri şöyle:

“Sebahat Tuncel beni iteklemiştir. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken bana yumruk sallamıştır.

“Tuncel ve Buldan'ı ben konuşurken kürsüye gönderip, beni uzaklaştırmaya çalışmışlar ve arkadan da HDP'li milletvekilleri bana saldırmaya yeltenmiştir. Bunu gören milletvekili arkadaşlarımız onların saldırılarını uzaklaştırmak için benim etrafımda toplanmışlardır."

Zeytinyağı

“Bir milletvekili Başkanlık Divanı'nı işgal etmiştir. Başkanlık Divanı'na çıkarak Başkanlık çanını alıp milletvekillerine atmaya gayret etmiştir. Hüsamettin Zenderlioğlu, stenografların kullandığı sandalyeyi milletvekillerinin üzerine fırlatmaya çalışmışlardır.

"Yaptıkları bu eylemlerin tamamını AKP'nin üzerine yıkmaya çalışmaktadırlar. Kapalı oturumlarda bunların görüntüleri olmadığından dolayı maalesef bunları izah edemiyoruz, zeytinyağı gibi üste çalışmaya gayret ediyorlar."

“Ayağı takıldı”

Basın toplantısında yaralanan milletvekillerinin HDP ve CHP'li milletvekili olduğunun söylenmesi üzerine de Elitaş, "Sayın Musa Çam'a geçmiş olsun diyorum. O arbedede ayağı, çiçeklerin bulunduğu yerdeki mermere takıldı ve çiçeklerin üzerine düştü. Orada bir zedelenme olmuş olabilir. Hiçbir AKP’li milletvekilinin ona fiili, doğrudan doğruya saldırısı yoktur" karşılığını verdi. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 09:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Said  Siyamand
Said Siyamand - 9 yıl Önce

elitas eskiden gülencilerin avukatligina suyonmakla görevli oldugu gibi , bu günde akapanin saldirgan tutumuna avkatlik yapmaktadir,

SIRADAKİ HABER