ÖDP ilçe başkanı 'Erdoğan’a hakaret etti' iddiasıyla tutuklandı

ÖDP Tokat İlçe Başkanı Önder Konuk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülerek tutuklandı.

ÖDP ilçe başkanı 'Erdoğan’a hakaret etti' iddiasıyla tutuklandı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Tokat İlçe Başkanı Önder Konuk, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Çamlıbel T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen de Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülerek gözaltına alındı.

CNNTürk’te yer alan habere göre, Tokat İlçe Başkanı Önder Konuk, Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından Adliye’ye sevk edilirken “Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim söyleniyor. Ama hakaret etmedim. Türkiye’de yaşayan binlerce, milyonlarca vicdanı olan insanların içlerinden geçeni söyledim. Gerçekleri söyledim, kimseye hakaret etmedim” dedi.

ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen de, Akhisar İlçe Adliye’sinin önünde Birleşik Haziran Hareketi adına yaptığı açıklamada ve elinde tuttuğu dövizde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla ÖDP Parti Meclisi üyesi ve Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyonu üyesi Onur Kılıç ve Manisa’nın Akhisar ilçesinde yapılan basın açıklamasında “Aynı suçu ben de işliyorum” diyen Şafak Kurt da tutuklu bulunuyor.

Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yapılan gözaltı ve tutuklama işlemlerine karşı Twitter üzerinden#ÖDPninYanındayız hashtag’i ile tepki gösteriliyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER