HDP hasta tutuklu Halis Tekin'in durumunu meclise taşıdı

HDP, hasta tutuklu Halis Tekin’in durumuna ilişkin Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması talebiyle önerge verdi.

HDP hasta tutuklu Halis Tekin'in durumunu meclise taşıdı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, hasta tutuklu Halis Tekin için Meclis’e soru önergesi verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’n yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Halis Tekin’in düzenli olarak alması gereken ilaçların, ‘bulunamadığı’ iddiasıyla verilmediğini belirtilerek;

“Almış olduğum bilgilerde, akciğerde nodül, bel fıtığı, astım, reflü, spastik kolon, kronik tansilit ve faranjit hastalıklarına yakalanan Halis Tekin, aynı zamanda işitme sorunu çekip, psikiyatr tedavi de görmektedir. Tüm bu rahatsızlıklarına rağmen kendisine ömür boyu kullanması gereken ilaçlarına ulaşılamadığı söylenmiştir” dedi.

Aydoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a şu soruları sordu:

* Bakanlık olarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde yaşanan bu duruma ilişkin bilginiz bulunmakta mıdır?

* Bakanlığınızca hasta tutsak Halis Tekin’in tedavi olmak amacıyla ömür boyu kullanması gereken ilaçların temin edilmemesinin gerekçesi nedir?

* Bakanlık olarak hasta tutsakların tedavisinde kullanılan ilaçların temininde üzerinize düşen yükümlülükleri yerine getirmemenizin gerekçesi nedir?

* Bakanlığınıza Halis Tekin adlı hasta tutsak tarafından verilmiş olan dilekçe hangi aşamadadır?

* Bakanlığınıza son 2 yıl içerisinde ilaçlarının temini için başvuruda bulunan hasta tutsak sayısı ne olmuştur? Bakanlığınız bu hasta tutsakların kaçı için ilaç temin etmiştir? Bakanlığınızca yapılan başvurularda ilaç temin edilmeyen hasta tutsakların son durumu bugün itibariyle nedir?

* Bakanlık olarak Türkiye’nin tabi olduğu evrensel sözleşmeler gereği tutsakların yaşam hakkının korunması ve hasta tutsakların tedavisi ve bu tedavilerde kullanılan ilaçların temini konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Halis Tekin

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan ve 21 yıldır tutuklu olan Halis Tekin’in, akciğerde nodül, bel fıtığı, astım, reflü, spastik kolon, kronik tansilit ve faranjit hastalıkları bulunuyor.

Tekin’in bu rahatsızlıklarının yanı sıra işitme sorunu çekip, psikiyatr tedavi gördüğü ve tüm bu rahatsızlıklarına rağmen ömür boyu kullanması gereken ilaçlarına ulaşılamadığı belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER