Ferhat Tunç Kerkük'teki gerillaları ziyaret etti

Sanatçı Ferhat Tunç, Kerkük'te savaş cephesinde bulunan HPG ve YJA Star gerillalarını ziyaret etti. DAİŞ çetesine karşı direnişin devam ettiğini belirten Tunç, Kobanê zaferinin Kürdistan'ın her dört parçasına dağılması gerektiğini belirtti.

Ferhat Tunç Kerkük'teki gerillaları ziyaret etti
Sanatçı Ferhat Tunç, dün DAİŞ çetesinin saldırı girişimlerine karşı Kerkük'te yer alan HPG ve YJA Star gerillalarını ziyaret etti.

Rojnews'ün haberine göre; Tunç'un ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, "Bir süre önce Kobanê'ye gitmiştim, sizlere Kobanê'nin selamlarını getirdim. Şu anda Kürdistan'ın birçok cephesinde direniş devam ediyor ve Kobanê'de önemli bir zafer kazanıldı. Sizleri gördüğüm için çok mutluyum. Benim için Kerkük ve Kobanê arasında bir fark yoktur. Yürüttüğünüz mücadele de insanlık mücadelesidir" dedi.

DAİŞ çetecisin saldırılarına dikkat çeken Tunç "Bu insanlığa karşı bir tehdit ve tehlikedir ve gerillanın bu tehdidin engellenmesi ve ortadan kaldırılmasında çok büyük rolü var ve herkes bunu görmeli. Dünya bu gerçeği görmektedir ve tüm insanlığın sizlere borçlu olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu. Tunç, gerillalara Kobanê'ye ilişkin izlenimlerini de anlattı.

HPG komutanı Ali Haydar da sanatçı Ferhat Tunç'a ziyareti dolayısıyla teşekkür etti. Tunç konuşmaların ardından gerilla güçlerinin istekleri üzerine bir kaç türkü seslendirdi.

Ferhat Tunç'a eşlik eden Almanya boks şampiyonu İsmail Özen de ziyarette "Sonuna kadar sizlere destek olacağız. Herkes yürüttüğünüz savaşın bir ulusal savaş olduğunu biliyor ve bununla gurur duyuyor" dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER