'TBMM Kadına yönelik şiddet gündemiyle acil olarak toplanmalı'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Meclis’in kadına yönelik şiddetin önlenmesi gündemiyle olağanüstü toplanması gerektiğini söyledi.

'TBMM Kadına yönelik şiddet gündemiyle acil olarak toplanmalı'

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşarak Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından yaşanan tepkinin, aslında kadınların bağrında biriken ve öfke patlaması olduğunu belirtti.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Siyasi iktidarın bu gelişmeleri çok doğru okuması gerekiyor, vicdanlar ayaklanırken siyaset kurumunun göstereceği tutum önemli.

“Bütün siyasi partilerin, özellikle de Meclis çatısı altındaki partilerin, kadınların hak ve özgürlük talepleri ekseninde bir politik duruş sergilemesi gerekiyor.

“Bıçak kemiğe dayandı ve daha ötesine geçti. Şiddet enstrümanları bütün toplumun yaşam damarlarını kesmeye yönelmiş durumda. Siyaset, bütün kurumlarıyla, iradesiyle bu sorunun çözümüne odaklanmalı.

“Bu kapsamda Meclis’in, özellikle iktidar partisinin çok açık ve net bir şekilde sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. TBMM’nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi gündemiyle olağanüstü toplanması gerekiyor.

“Sokaklarda her gün kadınlar öldürülürken, Meclis’in gündeminde iç güvenlik paketi olmaması gerekiyor. Paketin geri çekilmesini istiyoruz. Bunun yerine Meclis’in kadın güvenliği paketini önüne koyup, halk temsilcileri ile bu konuyu tartışması, caydırıcı, düzenleyici yasal adımlar atması gerekiyor.”

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER