Tuncel ve Buldan: Şunu bilin ki bu paketi geçirtmeyeceğiz

HDP’nin kadın milletvekilleri Mustafa Elitaş’a yaptığı açıklamalardan dolayı sert tepki göstererek, “Şunu bilin ki bu paketi size geçirtmeyeceğiz” dedi.

Tuncel ve Buldan: Şunu bilin ki bu paketi geçirtmeyeceğiz

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel dün gece Genel Kurul’da kendilerine saldıran AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a sert tepki gösterdi. Buldan “Dün burada bizi darp ettiniz. Şunu bilin ki bu paketi size geçirttirmeyeceğiz” dedi.

HDP’li kadın vekiller, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın dün gece Genel Kurul’da kendilerine yönelik saldırısına ve “Kadın vekiller kendi kendini darp etti” sözlerine sert tepki gösterdi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, “Biz daha dün Özgecan’ın katliamı üzerinden burada kadına yönelik şiddet konusunda o kadar laf söyledik ama bu ülkede bu parlamento, bir kez daha, kadına yönelik şiddet uyguladı. AKP hükümeti sokakta, Mecliste, her yerde halka şiddet uyguluyor. Bu kürsüyü dün AKP hükümetinin grup  başkan vekili işgal etmiştir. Sayın  grup başkan vekilimiz burada konuşma yaparken gelip bizi iterek burada işgal etmeye çalışmıştır ve vekillerimizi darp etmiştir, bunun adı budur.

“Taciz ve tecavüzde bulunan kişilerin mahkemeler karşısında ifade ettikleri ile AKP Grup Başkanvekili Elitaş’ın kürsüden yaptığı konuşma aynı içerikte. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz: Biz, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında duracağız. Biz, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran paketlere de karşı olacağız. Sabahtan beri, dünden beri şiddet uyguluyorsunuz. Ayıp!” dedi.

Elitaş’ın yeniden oturduğu yerden sataşması üzerine “Siz sokakta insanlara uyguladığınızın aynısını burada uyguluyorsunuz. Devlet terörünü buraya taşıdınız ya! Her gün şiddet uyguluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Buldan: Yalan söylüyorsunuz

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, “Elitaş’ın şuanda burada yaptığı bile bize sataşmadır, bize tacizdir. Şiddettir, kadına yönelik şiddettir sizin yaptığınız. Dün burada ben ve Sebahat Hanım kürsüdeyken geldiniz. İkimizi de iteklediniz ve bize şiddet uyguladınız. Sen yalancının tekisin! Kamuoyuna bugün yalan bilgiler verdin! Sizin yaptığınız sadece kadına yönelik değil, Türkiye toplumuna, tüm Türkiye halklarına bir şiddettir, diktatörlüktür; diktatörlüktür sizin yaptığınız. ‘Kadın milletvekilleri kendileri kendi kendilerini darp etmiştir’ dediniz, bu da yalan. Yalan söylüyorsunuz. Dün akşam bu Meclis’te kan döküldü. Bütün sorumlusu sizsiniz, sebebi sizsiniz! Açık söyleyelim, bu yasayı size çıkarttırmayacağız” sözleriyle tepki gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER