Aleksis Çipras: Türkiye'nin Barbaros Gemisi Kıbrıs'tan çekilmeli

Yunanistan Başbakanı Çipras Kıbrıs’ta bulunan Barbaros Gemisi’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi.

Aleksis Çipras: Türkiye'nin Barbaros Gemisi Kıbrıs'tan çekilmeli

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, başbakanlığı sonrası ilk ziyaretini yaptığı Kıbrıs’ta bazı açıklamalarda bulundu. Çipras görüşmelerden yana olduğunu belirtirken Türkiye’nin Barbaros Gemisi’nin de bölgeden çekilmesi gerektiğini söyledi. Bunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal ettiğini belirtti.

Çipras, Kıbrıs’ta tek bir uluslararası kimliğe sahip, iki bölgeli, iki toplumlu federasyon sistemini dile getirdi ve BM parametreleri çerçevesinde bir çözüm için sürdürülen görüşmeleri desteklediklerini belirtti.

Çipras, “Türkiye’ye ait Barbaros gemisinin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal etmesi, bunun gerçekleşmesini hayli güçleştiriyor” dedi ve geminin bölgeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Çipras, tüm Kıbrıslıların çıkarlarına olan, adil ve yaşayabilir bir çözümün bulunmasına yönelik çaba sarf edeceklerini açıkladı.

Rum Yönetimi Başkanı: Kıbrıslı Türkler de kaynaklardan yararlanacak

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de konuşmasında müzakerelerin başlaması arzusu içerisinde olduklarını belirterek, bölgede bulunan doğal kaynakların Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ait olduğunu ve çözüm bulunmasıyla Kıbrıslı Türklerin de bu zenginlikten yararlanacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER