Ankara Katliamı davası başladı

10 Ekim Ankara Katliamı davası bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Binlerce kişi duruşmayı izlemek için Ankara Adliyesi'nde.

Ankara Katliamı davası başladı

10 Ekim Ankara Katliamı davası bu gün başladı. Davayı izlemek için giden ‘Emek ve demokrasi güçleri’ Ankara Adliyesi C Kapısı’nda saat 08.30’dan itibaren toplanmaya başladı.

10 Ekim 2015 tarihinde Emek Barış Demokrasi Mitingi’ne katılmak üzere Ankara Garı önünde toplananlara yönelik canlı bomba saldırısına ilişkin davanın ilk duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 7 gün sürecek olan davada 10’u tutuklu 36 şüpheli yargılanıyor.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlaması beklenen 10 Ekim Ankara Katliamı davasının ilk duruşması kalabalık nedeniyle 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonuna alındı. 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonu da duruşma için açıldı. ve yan yana olan iki salon birleştirilerek avukatlar ile katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri bu salonlara alındı.

Durumaşa, mahkeme heyetinin olmadığı salona kurulan ekranlardan izleniyor. Mahkeme heyeti başkanı, salonu uyarırken “Eğer seyirciler…” diye seslenince itirazlar yükseldi.  Hayatını kaybedenlerin yakınları “Burası tiyatro değil biz de seyirci değiliz” diyerek hakime tepki gösterdi.

ankara-ic

Sanıklar içeri alınırken duruşma salonunda bulunanlar, “katiller hesap vereceksiniz” diye bağırdı

Duruşma nedeniyle Adliye ve çevresinde polis yoğun önlem aldı.

YASİN BÖRÜ DAVASI DA AYNI YERDE AYNI SAATTE

Kobanê eylemleri sırasında Diyarbakır’da Yasin Börü’nün öldürülmesine ilişkin davanın duruşması da bugün Ankara Adliyesi’nde görülecek. AKP Kadın Kolları ve Osmanlı Ocakları’nın çağrı yaptığı Börü davasını takip için gelenlerle 10 Ekim davası için gelenlerin bir araya gelmemesi için polis hem adliye içinde, hem de dışında önlem aldı. Börü davasına takip edenler Adliye’nin ana girişi önünde toplanırken, 10 Ekim davası için gelenler C Kapısı önünde buluştular. Adliyenin çevresinde arama noktaları oluşturuldu.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER