Ankara'daki saldırı öncesi atılan tweetlere 2 gözaltı

Ankara’daki patlamadan önce “Bomba Ankara’da patlayacak” şeklinde tweet atan 2 kişi gözaltına alındı.

Ankara'daki saldırı öncesi atılan tweetlere 2 gözaltı
Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği katliam öncesinde sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yapılan paylaşımla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.


Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, saldırı öncesinde, “Bomba Ankara’da patlayacak!..”, “IŞİD Ankara’da patlatmasın?!”, “Ankara’da yapılacak eylemde IŞİD adı alında müdahale olabilir. Bunu engellemenin yolu Sol örgütlerin direct müdahalesidir. PKK yok bu işte” tweet’lerinin atıldığı hesapla ilgili başlatılan inceleme sonucunda iki şüpheli gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı söz konusu iki kişinin PKK üyesi olduğunu iddia etti.

Twitter’dan bilgi istenmişti

Ankara’daki canlı bomba saldırıları öncesinde şüpheli mesajlar atıldığı belirlenen 3 Twitter hesabıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) başvurak bu kişilerin tespitini istedi.

TİB, Twitter yetkilileri ile iletişime geçerek soruşturma kapsamında 3 Twitter hesabına ilişkin bilgi istedi. Görüşmelerin ardından Twitter, Ankara’daki patlamadan önce şüpheli paylaşım yapan 3 IP adresinin bilgilerini Türkiye’ye verdi.

Işık: HDP ile bu kişinin alakası yok

Gazeteci İlhami Işık, söz konusu hesabın sahibine ilişkin Radikal’e şu açıklamayı yapmıştı:

“6-8 Ekim olayları sırasında benim o twitter adresini kullanan Dinebereday rumuzlu kişiliğiyle sosyal medya üzerinden muhabbetim olmuştu. Kendisini şahsen tanımam ama Diyarbakır’da doktorluk yaptığını herkes bilir. Kendisi de zaten bu bilgiyi daha önce Twitter’da yazmıştı.

“6-8 Ekim’de HDP ve Selahattin Demirtaş’ı çok sert sözlerle eleştirmişti. Vandalizm ve vahşizm tabirlerini kullanmıştı. Benim de hoşuma gitmişti bu tabirler ve bu sözlerini twitter’da paylaşmıştım.

“HDP ile bu kişinin alakası yok. Zaten Twitter’a bakan birisi bunu hemen anlar. HDP’yi en sert eleştirenlerden biriydi. Ben bu sosyal medyanın aptallığına inanamıyorum.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER