Ankara'daki saldırıya dünyadan tepkiler

Ankara’daki bombalı saldırının ardından dünyadan Türkiye’ye taziye mesajları geldi.

Ankara'daki saldırıya dünyadan tepkiler

28 kişinin ölümüne, en az 60 kişinin de yaralanmasına yol açan Ankara’daki bombalı saldırının ardından dış ülkelerden Türkiye halkına dayanışma ve taziye mesajları gönderildi.

Ankara’daki bombalı saldırıya dışarıdan gelen tepkiler şöyle:

Rusya

Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Yardımcısı Frants Klintseviç, saldırıyı kınadı.

Klintseçiv, “Rusya, her türlü tartışmalı sorunların çözümünde terör eylemlerinin yöntem olarak kullanılmasına karşı. Biz Ankara’nın merkezinde yapılan saldırıları sert şekilde kınıyoruz.” dedi.

ABD

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass Twitter’dan yaptığı açıklamada “Ankara’da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerle.” dedi.

AB

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn’ın ortak açıklamasında, başka bir korkunç saldırının Ankara’nın merkezini vurduğu belirtildi.

Açıklamada “AB, kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor. Türk halkı ve yetkililerinin acısını paylaşıyoruz. Bu zor zamanda Türkiye ve halkıylayız, bu tür şiddet eylemleri ve terörizmden etkilenenlerin yanındayız” ifadesine yer verildi.

Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, sorumluların kısa zamanda bulunup kendilerinden hesap sorulması temennisini dile getirdiği mesajında ‘Birleşmiş Milletlerin trajik günler geçiren Türkiye halkıyla ve Türkiye hükümetiyle dayanışma içinde olacağını’ duyurdu.

Britanya

Britanya  Ankara Büyükelçisi Richard Moore da “Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum.” dedi.

NATO

NATO Genel Sekreteri  Jens Stoltenberg de yazılı açıklamasında, “Bu dehşet verici eylemler hiçbir şekilde meşru gösterilemez. Müttefikler terörle mücadelede omuz omuzadır” ifadelerini kullandı.

Almanya

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier saldırıyı en sert şekilde kınadıklarını dile getirdiler.

Saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da geçmiş olsun dileğinde bulunan Başbakan Merkel, “Türkiye halkının acılarını paylaşıyoruz. İnsan hayatını hiçe sayan menfur saldırıların sorumlularıyla mücadelesinde Türkiye’nin yanında olacağız”, dedi.

Dışişleri Bakanı Steinmeier de intihar saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İtalya

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara’daki saldırı nedeniyle Türkiye’ye taziyelerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER