Araplar, Süryaniler ve Ezidiler Öcalan için imza topluyor

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için uluslar arası alanda yürütülen imza kampanyasına Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan Süryani, Arap-Mıhallemi ve Ezidiler de katıldı. Midyat’ın farklı halk ve inanç grupları, Öcalan ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için imza topluyor.

Araplar, Süryaniler ve Ezidiler Öcalan için imza topluyor
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için uluslar arası alanda yürütülen imza kampanyasına Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan Süryani, Arap-Mıhallemi ve Ezidiler de katıldı. Midyat’ın farklı halk ve inanç grupları, Öcalan ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için imza topluyor.


Halklar ve inançlar bahçesi olarak değerlendirilen Midyat’ta Süryani, Arap-Mıhallemi ve Ezidi temsilcileri önümüzdeki günlerde ‘’Öcalan’a özgürlük’’ imza kampanyasına yönelik desteklerine Arap, Süryani ve Êzidi köylerinde imza toplamayı eklemek için hazırlanıyor.

Süryani, Arap ve Ezidi temsilcileri,  ''Öcalan'ın özgürlüğü, Mezopotamya halklarının özgürlüğüdür'' diyerek BDP öncülüğünde yürütülen imza kampanyası kapsamında yapacakları çalışmaları ANF’ye anlattı.

‘GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ’

Pir Emer- Êzidî din adamı: “Başkan Öcalan’ın gelişi ile biz de özgür olmaya başladık. Ezidi, Süryani ve Ermenilerin kurtuluşu Öcalan’ın çıkışıyla oldu. Öcalan bu topraklarda bir güneş gibi açtı ve tüm Mezopotamya halkları ve inançları etrafında kenetlendi.  Tüm Ortadoğu ve Mezopotamya haklarına çağrımız bu kampanyaya destek vermeleri ve Başkan Öcalan’ın özgürlüğü için çalışmalarıdır. Biz de burada Êzidîlere yönelik olarak imza atmaları için çalışacağız. Gereken desteği vereceğiz. İsteğimiz birlik içerisinde herkesin  bu çalışmaya katılmasıdır. Biz Êzidîler olarak bu kampanyaya sonuna kadar tüm gücümüzle katılacağız.”

‘SÜRYANİLERİN HER ALANDA KATKI SUNMALARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Yakup Gabriel – Midyat Süryani Derneği Temsilcisi: “Biz Süryaniler olarak BDP’nin planlaması kapsamında Midyat ve Mardin’de yaşayan Süryaniler’den imza toplayacağız. Bütün köylere imza toplamak için gideceğiz. Süryaniler şimdiye kadar imzalarıyla bu kampanyaya destek oldular. Bizde bundan sonra Süryanilerin yaşadığı her alan da kampanyaya katkı sunmaları için çalışacağız. BDP ile birlikte  diğer halkların yaşadıkları köylere de giderek sayın Öcalan için imza isteyeceğiz. Hükümetin bu süreci doğru anlamasını istiyoruz. Biz bu kampanya ile Öcalan’ın sadece Kürtlerin değil tüm Mezopotamya halklarının kabul ettiği bir önder olduğunu da göstermek istiyoruz. Öcalan’ın özgürlüğü Mezopotamya halklarının da özgürlüğüdür ve biz de kendi özgürlüğümüze imza atacağız.”

‘İMZA İLE BİRLİKTE DUA KAMPANYASI DA BAŞLATACAĞIZ’

Mehmet Ali Aslan- Anadolu Arap Birliği Derneği Başkanı: “Biz imza kampanyasını kendi çapımızda başlatacağız. Hatta biz Süryani kardeşlerimiz ile birlikte de bu çalışmayı yapmak istiyoruz. Birlikte bir çalışma yapmanın anlamlı olacağını düşünüyoruz.

Özellikle Mıhallemi-Arapların böyle bir kampanyaya desteklerini sağlamak çok önemlidir. Türkiye de asimilasyon politikalarından  en fazla etkilenen ve yoğun olarak sistemin yanında yer alan toplumunu bu sürece katmak hakikatin ortaya çıkarılması açısından çok önemli kırılmalara yol açacaktır. Düne kadar medya eliyle yaratılan olumsuz imaja inanan bir toplumun bugün artık hakikati görerek özgürleşmesi adına imza vermesi tarif edilemez önemdedir.

Biz Arap halkı olarak bu çalışmanın yanı sıra  manevi çalışmalar da yürütmek istiyoruz. Dua kampanyası başlatmak istiyoruz. ‘Öcalan’a dua’ kampanyası da başlatmak istiyoruz.  Arap halkı kendi inancı doğrultusunda muhterem Öcalan için dua da edeceğiz. Sistem işine gelenleri muhterem ve yüce ilan ediyor. Bizim de muhterem bulduğumuz sayın Öcalan’dır ve biz de onun için dua edeceğiz.

İmza kampanyası için de Arap köylerine gideceğiz. İmza toplayacağız, Derneğimizde bir stant açacağız. Arap-Mıhallemilerin yaşadığı tüm alanlara giderek bu çalışmayı anlatacağız. Muhterem Öcalan’ın özgürlüğünün tüm halkların özgürlüğü olduğunu onlara ifade edeceğiz.” / anf

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER