Assange: Merkel'i dinlediler, belgeleri var

WikiLeaks kurucusu Assange, ABD istihbaratının Almanya Başbakanı Merkel’i dinlediğine dair belgeler olduğunu ve istenilmesi durumunda bunları paylaşabileceğini açıkladı.

Assange: Merkel'i dinlediler, belgeleri var

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, ABD istihbaratının Almanya Başbakanı Angela Merkel’i dinlediğini gösteren bilgi ve belgeleri Almanya makamlarının talep etmesi durumunda paylaşabileceğini söyledi.

Der Spiegel dergisinin yayımladığı haberde, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) dinleme faaliyetleri konusunda, Almanya Parlamentosu kurulan araştırma komisyonuna yardımcı olmak istediğini, tanıklık yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

ABD’ye iade edilme tehlikesi nedeniyle 2012 yılından bu yana sığındığı Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nden dışarı çıkamayan Assange, “Eğer Almanya milletvekillerinin bir tanığa ihtiyacı varsa, buraya gelip bana sorularını yöneltmelerinden memnun olurum” dedi. NSA’nın Almanya Şansölyesi Merkel ve üst düzey siyasetçileri uzun yıllar boyunca dinlediğini, özellikle de Almanya’nın ekonomi politikaları hakkında bilgi almaya çalıştığını öne süren Assange, “Elimizde Almanya’daki siyasetçilerin, özellikle de başbakan ve dışişleri bakanının dinlendiği gösteren belgeler var. Bunlar arasında, bir süre önce yayımladığımız, Merkel’in yakın çevresindeki 56 üst düzey kişinin telefonlarının bulunduğu liste de bulunuyor. Kaynaklarımızı açıklayamayız, ama bu belgelerin gerçek olduğunu gösteren nedenleri onlara anlatabiliriz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER