Celal Doğan: Erdoğan'ın açıklamaları çok talihsiz

HDP Antep Milletvekili Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dolmabahçe mutabakatını kabul etmiyorum’ açıklamasını talihsiz olarak nitelendirdi.

Celal Doğan: Erdoğan'ın açıklamaları çok talihsiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Celal Doğan, partisinin Antep il teşkilatında partililerle bayramlaştı.

Burada vatandaşlarla bayramlaşan Doğan AK Parti dönemindeki bayramları askeri törenlere benzeterek dini bayramların sivil bir anlayışla kutlanması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dolmabahçe mutabakatını kabul etmiyorum sözlerine de yanıt veren Doğan, talihsiz olarak nitelendirdi.

Doğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Sonuna kadar çözüm diyeceğiz’

“Ne acıdır ki devletin başındaki Cumhurbaşkanı, bayram namazı sonrasında vermiş olduğu demeçte Dolmabahçe sürecinin olmadığını, masanın olmadığını çözüm sürecinin konuşulamayacağı şeklinde çok talihsiz bir demeç vermiştir.

“Bu Türkiye’deki var olan huzur ortamının bozulması için en büyük etkenlerden birisidir. HDP milletvekili olarak sonuna kadar, sonuna kadar çözüm demeye devam edeceğiz. Çözüm sürecinin kalkması halinde bozulacak huzur ortamından bütün Türkiye halkının esef duyacağı gibi en büyük üzüntüyü biz duyacağız.

‘Sivil anlayışla kutlanmalı’

“Bayramlar sivil anlayışla kutlanmalı. Bu bir milli bayram değildir. Ramazan Bayramı, halkın temsilcileri ile halkın birlikte bayram yapacağı şekilde kutlanmalıdır.

“Daha önceki yıllarda Antep’te bayramın ikinci günü halkla bayramlaşılırdı. Ama şimdi ise belediye başkanı tarafından değil, valinin başkanlığında bayramın birinci günü protokol gereği yapılan bir bayram haline geldi.

‘Her siyasi partiye eşit mesafedeyiz’

“Biz 7 Haziran’dan bu yana Halkların Demokratik Partisi Türkiye’ye şu vaadi verdi ve açıkça da arkasında duruyor. Biz Türkiye’de hiçbir zaman sistemin tıkacı ve tıkayıcısı olmayacağız. O nedenle her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Bizi flu gören partiler olsa bile onlara düşman gözüyle olmayacağız. Bizi yok sayan MHP’ye 6 milyon oy veren insanları kendi kardeşimiz gibi kabul ediyoruz.

“Hiçbir partiye husumetle, düşmanlık beslemeyen bir siyaset güdüyoruz. Dik duruyoruz. Dik duruşumuz da şu; Türkiye’ye 4 yıldır cenaze gelmiyor. Türkiye’de 4 yıldır asker-sivil çatışması olmuyor. Bundan rahatsız olanlar bu ortamı bozmak istiyorlar.

‘Müzakere, cumhurbaşkanı ile partiler arasında oluyor’

“HDP bu ortamı bozmamak için, Türkiye’de barış sürecinin devam edebilmesi için barış elini kaldırmış, herkese uzatıyor. Bu eli sıkmak istemeyenler, bu eli havada bırakmak isteyenler kan isteyen insanlardır. HDP asla kanın içerisinde olmayacaktır.

“Bunun için hangi siyasi parti Türkiye’de barış sürecini, çözüm sürecini ileri taşıyacak şekilde yapmak istiyorlarsa HDP 80 askerle, aslan gibi milletvekili ile bu anlayışa oy vermeye devam edecektir. Kimse AKP ile müzakere etmiyor. Müzakere, cumhurbaşkanı ile partiler arasında oluyor.”

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER