Asya Abdullah: Koridor talebimiz güncelliğini koruyor

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, DAİŞ çetelerinin saldırısı altında bulunan Kobanê için bir koridor açılması taleplerinin sürdüğünü ve direnişin desteklenmesi için koridorun önemli olduğunu belirtti.

Asya Abdullah: Koridor talebimiz güncelliğini koruyor

Kobanê’deki son durum konusunda bilgi veren Asya Abdullah, DAİŞ çetelerinin Kobanê dışındaki yerleşim bölgelerinden sürekli silah yardımı getirdiğini belirterek bunların arasında tank ve topların bulunduğunu ifade etti. Şehir merkezine yönelik olarak bu silahların kullanıldığını ve sivillerin hedef alındığını belirten Abdullah, “Daha önce bazı çevreler “Kobane’de siviller yok deniliyordu. Son iki günde 8 şehit var. Bunlar hepsi sivillerdir” dedi.

Abdullah saldırılar konusunda şu bilgileri verdi: “Son iki günde toplam 8 sivil şehit düştü, 19 yaralı var. Bugün yaşanan saldırılarda, üç sivilin şahadetinin yanı sıra 5 çocuk, 1 kadın olmak üzere, 12 kişi ağır yaralı olarak ve Kuzey’de gönderildi. Diğer yaralılar kendi imkanlarımız temelinde tedavi ediliyor. Ama bilinmelidir ki Kobane’de bulunan 3 hastane vardı. Üçü de yerle bir edildi. Yeni inşa edilmiş olan ve 260 yataklı hastane vardı fakat bu da saldırılar sonucu yerle bir oldu.”

Şehre koalisyon güçleri tarafından hava saldırılarının devam ettiği ifade eden Abdullah, ancak ağır silahların etkisizleştirilmesi noktasında saldırıların zayıf kaldığını belirtti. DAİŞ çetelerinin Botan ve Kaniye Kurda mahallelerinde varlıklarını devam ettirdiklerini anlatan Abdullah, “şehirde çatışmaların olduğu yerde şehri viraneye çevirdiler. Kobane etrafındaki çember devam ediyor. Kobane’deki direnişin desteklenmesi için koridor talebimiz devam ediyor” dedi.

Abdullah Kobanê’deki sivillerin ihtiyaçları ve koridor konusunda şunları ifade etti: “Siviller geliyor ama bunların ihtiyaçları var, karşılanması gerekiyor. Şehir merkezinin etrafındaki tüm köyleri talan ettiler. Kobanê içinde ise halkın ihtiyaçlarını ve günlük hayatı karşılayan tüm yerler yıkıma uğradı. Uluslararası yardım kurumları Kobanê’deki yıkımı yeniden inşa için şimdiden proje geliştirmesi çağrısında bulunuyoruz. Şehre gerek askeri, gerekse de sivil halk için yardımın ulaşması gerekiyor. Koridor bu anlamıyla önemlidir. Kobanê’ye uluslararası destek gerekiyor.”

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER