Avukatlardan iç güvenlik paketine karşı 'adalet nöbeti'

İstanbul Barosu’ndan avukatlar, iç güvenlik paketine karşı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bu sabaha dek “adalet nöbeti” tuttu.

Avukatlardan iç güvenlik paketine karşı 'adalet nöbeti'

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Adalet için Hukukçular Grubu, Kartal Hukukçular Derneği, Çağdaş Avukatlar Grubu üyelerinin de aralarında olduğu İstanbul Barosu avukatları, iç güvenlik paketine karşı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde oturma eylemi yaptı. Avukatlar, dün 15:00’te başladıkları eylemi bu sabah 08:00’de sonlandırdı.

Oturma eylemi öncesi adliyenin C kapısı önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Meclis Genel Kurulu’nda gelecek hafta gündeme gelmesi beklenen iç güvenlik paketinin, “demokratik rejimi, hukuk devletini ortadan kaldırarak faşist ve baskıcı bir düzenin yasalaştırılma çabası olduğu” ifade edildi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da “Bu yasa sıradan bir yasa değil. Bu yasa ile rejim değişikliği amaçlanıyor. Bu yasayla yargı yetkisi kolluğa, mülki idareye veriliyor. Bu paketle kimsenin güvenliği korunmuyor, aksine var olan temel anayasal hakları dahi ellerinden alınıyor” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ise Ankara’daki hukukçuların da gelecek hafta Pazartesi, iç güvenlik paketine karşı Ankara Adliyesi önünden Meclis’e yürüyeceğini açıkladı.

Hukukçular, açıklamaların ardından “Demokrasi ve adalet nöbetine” başladı. Oturma eylemi adliye içerisinde bu sabaha dek sürdü. Avukatlar 5 Şubat’ta da güvenlik paketine karşı yine adliyede oturma eylemi yapmıştı.

Gazete ilanı

Dün (10 Şubat) Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile İstanbul Barosu Başkanlığı ayrı ayrı hazırladıkları gazete ilanlarıyla İç Güvenlik Paketi’ne tepki göstermişti.

TBB Cumhuriyet, Milliyet, Hürriyet ve Sözcü’ye verdiği yarım sayfalık ilanda “İç güvenliği sağlamanın yolu, demokrasiyi ve insan haklarını kısıtlamaktan değil, geliştirmekten geçer” derken, İstanbul Baro Başkanlığı da Hürriyet ve Sözcü gazetelerine verdiği tam sayfa ilanda İç Güvenlik Paketi’nin “rejim değişikliği” olduğu vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER