Avusturyalı parlamenter Pilz: 'PKK terör örgütü değildir'

Avusturya Yeşiller Partisi milletvekili Peter Piz, PKK’nin Avrupa Birliğinin terörist örgütler listesinden çıkması gerektiğini ifade etti.

Avusturyalı parlamenter Pilz: 'PKK terör örgütü değildir'

Kobanê’deki direniş ve PKK’nin Avrupa’daki yasal statüsü konusunda bir basın toplantısı düzenleyen Pilz, Türk ordusunun DAİŞ’i değil PKK mevzilerini bombaladığını ifade ederek, bunun AKP hükümetinin Türkiye ve Suriye’de DAİŞ ile ittifak halinde mücadele ettiğini gösterdiğini belirtti.

Pilz, Kürtlerin bu mücadelede Avrupa’nın tüm desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek PKK’nin bir terör örgütü olmadığını ve PKK’nin bugün Türkiye’deki Kürtler için işleyen tek savunma sistemi olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği için PKK’yi artık terörist örgütler listesinden çıkarmanın zamanının geldiğini belirten Pilz, Türk hükümeti ve Erdoğan’ın partisinin bu listeye girme konusundaki yeni adaylar olduğunu kaydetti.

Avusturya’nın Türkiye’ye bu anlamda net bir işaret vermesi gerektiğini ifade eden Pilz, Dışişleri Bakanlığından Türkiye Büyükelçisini makamına çağırarak Erdoğan’ın kritik eşiği aştığını açıkça anlatmak gerektiğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER