Babacan: Düşen politika faizi, aradaki farkı kazanan bankalar mutlu

DEVA Partisi lideri Babacan, Merkez Bankası’nın politika faizi indirimini değerlendirdi: Piyasa faizi o. Bankalar mutlu. Merkez Bankası'ndan 13'le alıyorlar, yüzde 30'la, 40'la piyasaya satıyorlar.

Babacan: Düşen politika faizi, aradaki farkı kazanan bankalar mutlu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yurt gezileri kapsamında dün Niğde'deydi. 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edip ardından Ayhan Şahenk Bulvarı'nda vatandaşlar ve esnafla sohbet eden Babacan, daha sonra partisinin il başkanlığının açılışına katıldı.

Birgün'de yer alan habere göre Ali Babacan burada yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın faiz indirimini değerlendiren Babacan şunları söyledi: Merkez Bankası'nın faizi bankalara borç verdiği faiz. Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi? Siz ondan haber verin. Piyasa faizi o. Aradaki farkı banka kazanıyor. Bankalar mutlu. Son dönemde, hiç kazanmadıkları parayı kazanıyorlar. Merkez Bankası'ndan 13'le alıyorlar, yüzde 30'la, 35'le, 40'la piyasaya satıyorlar. O da kredi alabilene… Herkese kredi yok. Bu hükûmet şunu anlamıyor: Faiz talimatla düşmez. Güvenle düşer.

Ekonomiyle ilgili bütün kurumları 1 ayda ayağa kaldırırız. En geç 6 ay içinde kriz ortamını ortadan kaldırırız. En geç 2 yıl içinde de enflasyonu tek haneye indiririz. 2001-2002, 2008-2009 krizlerini biz çözdük. Yaptık, çok daha güzelini yaparız. Bunun için kadrolarımız hazır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER