Bahçeli'yi Dersim'de boş sokaklar karşıladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kepenklerin açılmadığı ve on ayrı kentten getirilen polislerle ablukaya alınan Dersim'e gelerek Valiliği ziyaret etti.

Bahçeli'yi Dersim'de boş sokaklar karşıladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kepenklerin açılmadığı ve on ayrı kentten getirilen polislerle ablukaya alınan Dersim'e gelerek Valiliği ziyaret etti.


Bahçeli'nin ilk ziyaret yeri olan Valiliğin Atatürk Mahallesi’nde çok sayıda çevik kuvvet polisi, zırhlı araçlar ve TOMA'larla yoğun güvenlik önlemi alındı. MHP Lideri Bahçeli’nin kente gelişini protesto etmek amacıyla fırın ve eczaneler dışında hiçbir esnaf kepenk açmadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çok sayıda partiliyle geldiği Dersim'de Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti.

Elazığ'dan uzun araç konvoyu eşliğinde Dersim'e gelen Bahçeli'yi, kent dışından gelen MHP'liler bozkurt işaretiyle karşıladı. 

Partililerin alkışları eşliğinde Valilik binasına giren Bahçeli, Şeref Defterini imzaladı. Bahçeli, daha sonra Vali Osman Kaymak'ın makamına geçti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti

Valilik çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Bahçeli, "Bizim gidemeyeceğimiz yer yoktur. İşte buradayım. Biz ne insanımızdan cayarız ne vatanımızdan vazgeçeriz. Biz ne hıyanetten korkar ne haram yiyenlerden çekiniriz. Bunlar bizim için davamızın ana ilkeleridir" dedi. 

1937 ve 38'de Dersim'de yaşananları isyan olarak  değerlendiren ve isyana karışanları 'bölücü terör örgütü' olarak niteleyen Bahçeli, "Biz buraya sizlerle gönül birliği için koştuk. Tuncelililerle aramıza provokasyon koymak isteyenleri engellemek için koştuk. Şimdi Başbakan ne yapacaktır. Tarihteki hiç bir Türk devleti kimsenin karşısında diz çökmez, diz çökseydik, el öpseydik bağımsızlığımızdan bahsedemeyeceğimiz gibi Tunceli gibi bir ilimizde olmayacaktı. Etnik aidiyeti, mezhebi ne olursa olsun vatanımız birdir, acımız sevincimiz birdir" şeklinde konuştu. Bahçeli konuşmasını 'Ne mutlu Türküm diyene" diyerek bitirdi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER