Kobanili bebekler için '1 biberon ve 1 beşik'

Kobani’den Suruç’a gelerek çadır kentlerde kalan bebekler için “1 bebek için 1 biberon ve 1 beşik” ve “Çocuğuna alırken 1 mama, 1 bir süt ve bir biberon daha al” kampanyası başlatıldı.

Kobanili bebekler için '1 biberon ve 1 beşik'

Suruç Kobani Dayanışma Koordinasyonu ve Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçarak Suruç’taki çadır kentlerde yaşayanlar için yardım kampanyası başlattı.

20 bin çocuk ve 0-3 yaş arası yaklaşık 6 bin 500 bebek ile kadınların zor koşullarda yaşadığı belirtilen açıklamada özellikle çocuk ve bebeklerin beslenme ve barınma konusunda sorunlar yaşadığı belirtildi.

“1 bebek için 1 biberon ve 1 beşik” ve “Çocuğuna alırken 1 mama, 1 bir süt ve bir biberon daha al” başlıkları altında başlatılan kampanya için tüm demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri ve dernekleri duyarlı olmaya, kampanyanın duyurulması konusunda seferber olmaya çağırıldı.

Kampanya için yapılan çağrıda şu ifadeler yer verildi:

‘1 Bebek için 1 Beşik ve 1 Biberon’

“Hava koşulları giderek ağırlaşıyor. Kış şartlarıyla da giderek zorlaşan çadır yaşamı bebekler için uygun değil. Daha korunaklı uyuyabilmeleri için beşiğe ihtiyaçları var. Kampanya çerçevesinde, bebeklerin beşik ve biberon ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz.

“Not: Beşiklerin çadırda kullanılacağı göz önünde bulundurularak, portatif ve ebat olarak küçük olanların gönderilmesine önem gösterilmeli. Puset ve bebek arabaları da beşik olarak kullanılabilir.”

Çocuğuna alırken 1 mama, 1 süt ve 1 biberon daha al’

“Savaşın göçe zorladığı anneler, yeterince beslenememe ve yaşadıkları sıkıntılardan dolayı bebeklerini anne sütüyle besleyemiyorlar. Yetişkinlere yönelik gıda dağıtımlarının gecikmesi büyük sorunlara neden olmasa da, bebekler için hayati sorunlara yol açabiliyor. Her gün sürekli ve düzenli olarak mama/süt dağıtımlarının yapılması hayati zorunluluk taşıyor. Bebekler için mama, bebek ve çocuklar için süte ihtiyaç var. Fakat dağıtım yapabilecek malzeme mevcut değil.

“Not: Mama ve sütlerin son kullanma tarihlerine özel olarak dikkat edilmesi gerekiyor. Ulaşım ve dağıtım sürelerinin de hesaba katılarak son kullanma tarihi uzun ürünlerin gönderilmesine özel olarak dikkat edilmeli.”

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER