Bakur, Başur ve Efrin'den gelen heyetler Kobani'ye geçti

Bakur ve Başur Kürdistan ile Efrin Kantonundan 3 heyet Kobanê Kantonu’na geçip burada incelemelerde bulundu.

Bakur, Başur ve Efrin'den gelen heyetler Kobani'ye geçti
Bakur ve Başur Kürdistan ile Efrin Kantonundan 3 heyet Kobanê Kantonu’na geçip burada incelemelerde bulundu.


Bakur Kurdistan’dan Avrupa Parlamentosu eski üyesi Feleknaz Uca, HDP Milletvekili İbrahim Bilmez, Başur Kürdistan’dan, Goran Hareketi Milletvekili Berwar Eli Yekgirtu İslami Partisinden Necibe Letif, Yekitiya İslami Buhar Ebdurrehman, YNK milletvekili Salar Mehmud, PDK milletvekili Eli Halo ve Mehemed Eli, Suryani milletvekili Kemal Yildi ve gazeteci Amed İsmail, Efrin Kantonundan Yürütme Meclisi Başkanı Hêvi Mistefa, Kadın Konseyi Başkan Yardımcısı Fehima Silêman, Sağlık Konseyi Başkanı Xelil Şex Hesen, Şehit Aileleri Konseyi Başkanı Ebdullhenan Şêxo ve Suriye Demokratik Kürt Partisi üyesi Mehmud Baqiden oluşan heyetler Murşitpinar Sınır kapısından geçerek Kobanê ye geldi. Heyetler burada Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Ewer Mislim ve diğer kanton yetkilileri tarafından karşılandı.KOB-SANDEN-JI-BAKUR-BASUR-EFRIN-3

Kobanê sokaklarını gezen heyetler Azadi Meydanında gazetecilere açıklamalarda bulundular. YNK milletvekili Salah Mehmud yaptığı açıklamada Kobanê zaferini kutladı. Çeteler karşı gösterilen birlik ruhunun her alanda hakim olması gerektiğini kaydeden Mehmud, Pêşmergelerin Kobanê direnişindeki rollerine dikkat çekti. HDP milletvekili İbrahim Ayhan ise Kobanê’ye yardım için her türlü yardıma hazır oluklarını ifade ederek, üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Efrin Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Hêvi Mistefa da, kanton olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirterek ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. / ANHA

Kobanê Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Mislim de dört parça Kürdistan’a yaptıkları yardımlardan ve göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra, Başur heyeti Kobanê Yürütme Meclisi Başkanı Mislime bir plaket hediye etti.  Heyetlerin gün sonunda tekrar Bakur Kürdistan’a geçmeleri bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER