Barış ödülü Asya Abdullah ve Cem Terzi'ye

Diyarbakır Tabip Odası tarafından verilen Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Cem Terzi’ye verildi.

Barış ödülü Asya Abdullah ve Cem Terzi'ye

Diyarbakır Tabip Odası tarafından her yıl verilen Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülleri PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Cem Terzi’ye verildi.

Diyarbakır Cigerxwin Kültür Merkezinde yapılan ödül törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, DTK Eş başkanı Selma Irmak, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ile birçok davetli katıldı.

Diyarbakır Tabip Odası tarafından meslek hayatında 25 yılını dolduran doktoralara plaket verildi.

Ödül töreninde ilk olarak konuşan Diyarbakır Tabip odası Başkanı Cengiz Güney  parasız ve anadilde sağlık için mücadele etmeye devam edecekleri vurgulayarak  sağlık emekçilerine uygulanan şiddete ve hükümetin sağlık politikalarına tepki gösterdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise “Cem Terzi ahlaki kurallarla hipokrat yemini gereğini yaparak  en ön saflarda yer almıştır ve yine bir çok gönüllü sağlık çalışanın Suruç’a gelmesini sağlamıştır bu nedenle bu ödüllü almayı hak etmiştir” dedi.

Cem Terzi de yaptığı konuşmada “Bugüne  kadar aldığım en önemli ödüldür. Ödülü Asya Abdullah gibi bir önder kadın devrimci ile beraber almak ayrıca gurur vericidir. Bu ödülü daha çok çalışmak için bir görev olarak alıyorum” dedi.

Terzi, ödülü Kobani’de her koşulda sağlık hizmeti sunmuş olan tüm sağlıkçılara adadığını söyledi. Tek tek isim sayan Terzi, ödülü aynı zaman da Kobanê’lilere adadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER