Peşmerge ve gerilla 5 köyü kurtardı: 50 çete öldü

Güney Kürdistan’ın Kerkük kentine bağlı Daqoq kasabası çevresinde gerilla ve peşmerge anti-terör timlerinin birlikte yaptığı operasyonlarda 5 köy DAİŞ çetelerinden kurtarıldı. Ortak operasyonlarda 50 den fazla çete öldürüldü.

Peşmerge ve gerilla 5 köyü kurtardı: 50 çete öldü
Daqoq Komitesi Sorumlusu İdrîş Hacî Adil’ın yaptığı açıklamaya göre; “Peşmerge güçleri, anti-terör timleri ve gerillaların operasyonu sonucu Daqoq sınırında bulunan 5 köy tamamen DAİŞ teröristlerinden temizlendi. 50 çete öldü onlarcası da yaralandı” dedi.


Kürt güçlerinin yeni operasyon için hazırlık yaptığını dile getiren Adil; “Kerkük il sınırında bulunan ve DAİŞ’in karargah olarak kullandığı Uzêr ve Etşane köylerine yönelik operasyon hazırlıkları sürüyor. Tüm bu 3 günlük operasyonlarda 6 peşmergemiz kahramanca savaşarak şehit düşmüşlerdir” açıklamasını yaptı.

PATLAMADA 2 PEŞMERGE YAŞAMINI YİTİRDİ  

Gerilla ve peşmergelerin gerçekleştirmiş olduğu ortak operasyon sonucu DAİŞ çetelerinden kurtarılan ve peşmergenin denetimine geçen Wehdê köyünde DAİŞ çeteleri tarafından bir eve yerleştirilen bomba düzeneğinin patlaması sonucu 2 peşmerge yaşamını yitirdi, 1 peşmerge ise yaralandı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 23:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
her bijii kurdistannn
her bijii kurdistannn - 5 yıl Önce

Ahmet bayram

her bijii kurdistannn
her bijii kurdistannn - 5 yıl Önce

Ahmet bayram

SIRADAKİ HABER