Barzani ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüştü

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. Musul asker krizine denk gelen görüşmede, ‘terörle mücadele ve bu konudaki işbirliğinin bölgenin istikrarı açısından önemi’ üzerinde duruldu.

Barzani ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüştü

Ankara’ya gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ilk durağı olan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü.

Görüşmede ‘terörle mücadelenin ve bu konudaki işbirliğinin bölgenin istikrarı açısından önemli olduğu’ vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda Türkiye’nin kararlılığına değindi ve IŞİD’le mücadele konusunda Uluslararası Koalisyona sağlanan katkılar üzerinde durdu.

Barzani ve Erdoğan ayrıca; Türkmenler, Kürtler ve Arapların bölgede uyum ve barış içinde yaşamalarını teşvik için özen gösterilmesinin yanı sıra, Irak’ın huzuru açısından mezhep çatışmasını körükleyici tutumlardan kaçınılması gerektiğine dikkati çekti.

Davutoğlu’yla da görüştü

Öte yandan Barzani, Ankara’daki temasları kapsamında Başbakan Ahmet Davuoğlu ile saat 20:00’de bir görüşme gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER