Can Dündar ve Erdem Gül aynı hücreye alınacak

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla aynı hücreye alınacak.

Can Dündar ve Erdem Gül aynı hücreye alınacak

MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Silivri Cezaevi’nde aynı hücreye alınacak.

CHP’li vekiller Bozdağ’la görüştü

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP İzmir Milletvekil Tuncay Özkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la görüştü.

CHP’li Tanal ve Özkan, Bakan Bozdağ’dan Can Dündar ve Erdem Gül’ün Silivri’de aynı hücrede kalabilmesini istediler.

Bozdağ: Gerekli talimatları verdim

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da CHP’li vekillere, “Az önce gerekli talimatları verdim. Can Dündar ve Erdem Gül aynı hücrede kalacaklar” dedi.

Dündar, tecridi yazmıştı

Can Dündar, geçtiğimiz günlerde cezaevinden kaleme aldığı biryazısında, içinde bulunduğu şartları anlatmış ve tecrit durumuna dikkati çekerek şunları yazmıştı:

“Yıllar önce ‘Yalnızlığa Alışmalı’ diye bir yazı yazmıştım. Ondan beridir alıştırdım kendimi, yalnızlığı severim. Ama buradaki, tecrit; hem de ağır bir tecrit… 24 saat hücremizde tek başımızayız. Erdem, hemen yanımdaki hücrede yatıyor. Kapısı kol mesafesinde.. Ama görüşmemiz yasak. Tecrit o kadar sıkı ki avukat görüşüne giderken bile, karşılaşmayalım diye önce birimizi içeri alıp sonra diğerimizi götürüyorlar.  Dar koridora açılan demir kapının üstünde cep telefonu büyüklüğünde bir gözetleme deliği var. Ayak parmaklarının üzerinde yükselip birkaç saniye el sallamak mümkün oluyor ancak… Gardiyanlarımız ve avukatlarımız dışında kimseyi görmememiz istenmiyor anlaşılan. Peşinen cezalandırma…”

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER