Barzani'den Haşdi Şabi'ye rest!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden IŞİD'e karşı Musul operasyonunda Suriye sınırına ulaşan Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye tepki: Kimse Kürdistan Bölgesi toprakları içerisine girmeye cesaret edemez. Cüret etmek isteyen varsa buyursun gelsin.

Barzani'den Haşdi Şabi'ye rest!
 Irak ordusuyla birlikte IŞİD’e karşı Musul operasyonuna katılan İran destekli Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin Suriye-Irak sınırına ulaşmasının ardından Erbil’den tepki geldi. Açıklamada, “Hiç kimse Kürdistan Bölgesi toprakları içerisine girmeye cesaret edemez. Cüret etmek isteyen varsa buyursun gelsin” denildi.


‘ANLAŞMA İHLAL EDİLDİ’

Haşdi Şabi cumartesi günü, Musul vilayetinin Suriye sınırını IŞİD’den temizlediğini duyurmuştu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamadaysa, bu gelişmenin ‘Erbil, Bağdat ve Washington arasındaki anlaşmayı ihlal ettiği’ savunuldu.

‘CÜRET ETMEK İSTEYEN VARSA…’

Açıklamada, “Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonu için Kürdistan Bölgesi, Irak merkezi hükümeti ve ABD arasında ortak bir plan hazırlandı. Kürdistan Bölgesi bu anlaşmanın tüm maddelerine sadık kalmıştır. Musul’un batısı, Telafer ve Şengal’in (Sincar) bazı bölgelerinde anlaşmanın ihlal edildiği görülüyor” denilip Haşdi Şabi’ye şu tepki gösterildi:

“IŞİD var olduğu sürece amacımız örgütün ortadan kaldırılmasıdır ancak Haşdi Şabi içerisindeki bazı şahısların hayalleri ve satılık bazı Kürtler, IŞİD ile mücadele adı altında bölgedeki sivillere ve Peşmergelere sorun çıkarmayı planlıyorsa şunu duyurmak isteriz ki hiç kimse Kürdistan Bölgesi toprakları içerisine girmeye cesaret edemez. Cüret etmek isteyen varsa buyursun gelsin. Dağlarımızı karşılarında bulacaklar.”

‘PEŞMERGE ÇEKİLMEYECEK’

IŞİD ile mücadele sırasında Peşmerge’nin ilerleme kaydettiği bölgelerden çekilip çekilmeyeceğine de değinilen açıklamada, “Anlaşmaya göre Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonu başlamadan önce Peşmerge güçlerinin savaşarak ilerlediği bölgelerden çekilmemesi kararı alınmıştır ve bunun tartışılması söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi. (Kaynak: Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER