Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Newroz kilometre taşı olacak

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Newroz'un çözüm sürecinde önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Newroz kilometre taşı olacak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde düzenlenen toplantıda konuştu.

Akdoğan, burada yaptığı konuşmada Newroz’un çözüm sürecinde önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi.

“Demokrasi varsa silah yoktur. Nevruz önemli bir kilometre taşı olacaktır. Nevruz, bu süreçte önemli bir kilometre taşı olacaktır diye düşünüyorum. Nevruz’da, inşallah tüm çatışmayı, şiddeti, silahı demokrasi ateşinde yakacağız ve hep birlikte demokrasi ateşinin üzerinden atlayacağız.

“44 bin insanın hayatını kaybettiği bu sorunu çözmek zorundayız. STK’lar sürecin önemli bir paydaşıdır. Hiçbir sorunu tartışmaktan çekinmemeliyiz, en aykırı görüşler bile demokrasilerde konuşulabilir.

“Çözüm sürecinde milletten kaçırılan hiçbir şey yoktur. Köklü adımlar zaten meclis iradesiyle hayata geçirilebilir yani Meclis’ten de bir şey kaçırılamaz. Herkes müsterih olmalıdır.

“Bu süreci siyasi polemiklere boğmadan götürmek zorundayız. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız diyoruz. Sorunlardır herkesin kaybetmesine neden olan. Türkiye’de etnik temelde bir çatışma olmamıştır.

“Geçmişte yaşanan sorumlar toplumsal birliğimizi sarsamamıştır, bu önemli bir zenginliktir. Bunu pekiştirmek zorundayız. Bu sürecin sahibi AK Parti iktidarıdır, diğer partilerin ne olduğundan daha önemli olan AK Parti’nin ne kadar güçlü varolduğudur.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER