Batman'da 10 bini aşkın kişi miting alanına akın etti

Kuzey Kürdistan'ın dört bir yanından Batman'a gelen işçi-emekçi sendikaları Batman Diyarbakır Caddesinde toplanarak kortej şeklinde miting alanın yapıldığı Gülistan Caddesi Kavşağında bir araya geldi.

Batman'da 10 bini aşkın kişi miting alanına akın etti
Kuzey Kürdistan'ın dört bir yanından Batman'a gelen işçi-emekçi sendikaları Batman Diyarbakır Caddesinde toplanarak kortej şeklinde miting alanın yapıldığı Gülistan Caddesi Kavşağında bir araya geldi. 1 Mayıs'ta yaşamını yitiren işçilerin ve Kobanê'de yaşamını yitirenlerin posterleri alanda asıldı. Sıcak havaya rağmen alanı terk etmeyen binlerce kişi, halaylarla işçi bayramını kutlarken, alana gelen HDP Batman milletvekili adayları da büyük coşku ile karşılandı. 


Miting alanı etrafında polisler tarafından kurulan barikatların yakınında bulunan binaların çatılarına çıkan işçiler, sık sık, "Biji Yek Gulen", "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

Dünya İşçi Bayramına katılan yaşlılar ise, mitinge renk katarak, yöresel kıyafetli kadınlar da alanda en önde yerlerini aldılar.

Cuma Namazı nedeniyle bir süre müzik dinletisine ara verilirken, Miting, Şehit Mizgin Kültür Derneğinin müzik grubunun seslendirdiği şarkılarla başladı.

Olaysız başlayan miting, işçi sendikaların temsilcilerinin sahneye çıkarak konuşmaları bekleniyor.  

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 23:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER