Baykal üç partinin lideriyle görüştü

CHP'nin Meclis Başkan adayı MHP, AKP ve HDP'nin liderleriyle görüştü.

Baykal üç partinin lideriyle görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal Meclis’teki partilerin liderleriyle görüştü.

Baykal, sırasıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile buluştu.

Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle Meclis’teki görüşme sonrası şunları söyledi:

‘Yararlı bir görüşme oldu’

Deniz-Baykal--Devlet-Bahçeli-26-Haziran-2015

“Sayın Devlet Bahçeli ile TBMM Başkanlığı’na aday bir milletvekili olarak bu ziyareti yaptım. Kendisine Meclis başkanlık yönetimine dair anlayışımı, Türkiye’deki siyasi tabloyu nasıl gördüğümü, ne gibi sorumlulukların bize düştüğüne inandığımı aktardım.

“Kendisini ayrıca önemli siyasi temaslar konusunda bilgilendirdim. Görevimi yaptığımı düşünüyorum. Seçime giderken önemli bir partimizin genel başkanı olarak Sayın Bahçeli’nin bu konuları benim ağzımdan duymasına ihtiyaç vardı, diye düşünüyorum. Benim için çok yararlı bir görüşme oldu. Sayın Bahçeli’ye tekrar teşekkür ediyorum.”

‘Bir koalisyon çalışması başlamış değil’

ahmet-davutlu-görüşme

Baykal, Bahçeli’nin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Köşkü’nde görüştü.

Baykal, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Hiçbir şekilde koalisyon görüşmeleriyle Meclis Başkanlığı seçimi arasında bir bağlantı olduğuna dair benim bir bilgim yok. Şu anda CHP’nin sayın genel başkanından aldığım en son bilgiye dayanarak söylüyorum. Herhangi bir partiyle koalisyon konusunda yaptığı bir yetkilendirme, görevlendirme söz konusu değil. Bir koalisyon çalışması başlamış değil.

“Sayın Başbakanın da aynı şekilde herhangi bir koalisyon çalışmasını sürdürmekte olmadığına dair kendisinden bilgi aldım. Koalisyon görüşmelerinin başlaması için Başkanlık Divanının oluşması gerekir. Cumhurbaşkanı, Başkanlık Divanı oluştuktan sonra görevlendirme yapacağını ifade etti. Daha görevlendirme yapılmamış.

“Kim hangi partiyle ne teması yapacak belli değil. Bu aşamada koalisyonun işareti, önce Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleşecek. Ondan sonra da koalisyon görüşmeleri ondan bağımsız olarak ya da ondan dolaylı etkilenmiş olarak diyelim, yaratacağı atmosfer yansıma yapar yapmaz onu bilemem. Koalisyon görüşmeleri o zaman başlayacaktır.

“Ben bir koalisyon görüşmesini arkama alarak Meclis Başkanlığı arayışı içinde değilim” açıklamasında bulundu. Baykal, koalisyon görüşmeleri için ise “Sanıyorum herkes sorumluluğunu bilerek Türkiye’ye zaman kaybettirmeden derhal gerekeni kararlaştıracaktır.”

‘Kararı 550 milletvekili alacak’

hdp-görüşme

Baykal ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Görüşmede HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile MYK üyesi Hatice Altınışık’ta bulundu.

HDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmenin içeriğine ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Baykal, Demirtaş’la gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“Bu, nezaket ziyaretidir. Aday olarak Meclis Başkanlığı’na yönelik anlayışımı, Türkiye’de siyasi tabloyu nasıl değerlendirdiğimi aktardım.

“Kararı 550 milletvekili alacak. Ben aday olarak görevimi yapıyorum. Buna ihtiyaç var.”

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER