KCK: 'Katliamın hesabı mutlaka sorulacaktır'

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: Tüm dünya, Ortadoğu ve Türkiye halkları bilmelidir ki, özgürlüğü için mücadele eden halkımızın fedai kızları ve oğulları bu katliamın hesabını mutlaka soracaklardır

KCK: 'Katliamın hesabı mutlaka sorulacaktır'
 KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "YPG ve YPJ karşısında yenilgi üzerine yenilgi alan faşist çeteler, mübarek Ramazan Ayında Kobanê’de sivil halkı vahşice katlederek bu yenilgilerinin rövanşını almak istemişlerdir. Bu saldırılar, faşist çetelerin ne kadar sıkıştığını ortaya koymuştur. Sivil halka saldıran, sivil halkı rehin alan bu insanlık dışı çeteler, bu saldırının hesabını mutlaka vereceklerdir…Tüm dünya, Ortadoğu ve Türkiye halkları bilmelidir ki, özgürlüğü için mücadele eden halkımızın fedai kızları ve oğulları bu katliamın hesabını mutlaka soracaklardır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kobanê’ye yönelik DAİŞ saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “25 Haziran sabahı biri Türkiye sınırı, diğeri de güneybatıdan olmak üzere Kobanê’ye iki koldan giren 50-60 faşist çete onlarca sivili katletmiş, onlarcasını da yaralamışlardır. YPG ve YPJ karşısında yenilgi üzerine yenilgi alan faşist çeteler, mübarek Ramazan Ayında Kobanê’de sivil halkı vahşice katlederek bu yenilgilerinin rövanşını almak istemişlerdir. Bu saldırılar, faşist çetelerin ne kadar sıkıştığını ortaya koymuştur. Sivil halka saldıran, sivil halkı rehin alan bu insanlık dışı çeteler, bu saldırının hesabını mutlaka vereceklerdir” denildi.

Saldırıda yaşamını yitirenleri saygı, minnet ve rahmetle anan KCK, yaralılara da acil şifalar diledi.  KCK, “Halkımıza yapılan tüm bu saldırılar başta Rojava ve Suriye olmak üzere Kürdistan'ın özgürleştirilmesi ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesini önleyemeyecektir. Özgür yaşamda kararlı olan Kürdistan halkı, kendisiyle birlikte tüm Ortadoğu'yu da demokratikleştirip özgürleştirecektir” diye belirtti.

‘TÜRK DEVLETİ VE AKP HÜKÜMETİ SORUMLUDUR’

Kobanê’de yapılan saldırılardan IŞİD’i büyütüp destekleyen tüm devletler ve siyasi güçlerin sorumlu olduğunun altını çizen KCK,”Başta da Türk devleti ve AKP Hükümeti sorumludur. Bu saldırıları teşvik eden ve normalleştirenler “PYD IŞİD’ten daha tehlikelidir” diyenlerdir. Kendi halkını savunan YPG-YPJ ile kendisinden olmayan herkese saldıran bir faşist çeteyi aynılaştırmak, Türk devletinin karakterini ve Rojava Devrimine düşmanlığının ne düzeyde olduğunu ortaya koymaktadır. Hala “PYD IŞİD’ten daha tehlikelidir” diyenlerin sözleri kulaklarda çınlarken bu saldırıların arkasında kimlerin olduğunu gizlemek mümkün değildir.

Faşist çeteler iki koldan şehre girmişlerdir. Bunlardan biri de Kobanê’nin doğusunda Türkiye sınırından yapılmıştır. Bu da Akçakale yönündeki çete kamplarını işaret etmektedir. Akçakale’de çetelerle Türk devletinin istihbarat örgütüyle asker ve polisinin iç içe olduklarını tüm dünya bilmektedir. Akçakale’de çetelerle iç içe olan Türk devletinin, “sınırlardan geçen çetelerle ilişkimiz yok” demesi tabii ki büyük bir yalandır ve suç ortaklığının inkarıdır. Şimdiye kadar IŞİD’le ilişkide olan, IŞİD’e her türlü desteği veren Türk devleti hangi ilişkisini itiraf etmiştir ki bunu da etsin! Hiç kimse Türk devletinin bu saldırıdaki işbirliğini ve suç ortaklığını itiraf etmesini beklememelidir. Türk devleti dün olduğu gibi şimdi de inkar etmeye devam edecektir.

“PYD IŞİD’ten daha tehlikelidir” diyecek kadar pervasızlaşan Türk devleti, Rojava Devrimi düşmanlığını bırakmadığı müddetçe IŞİD, El Nusra ve daha başka Rojava Devrimi düşmanı örgütlerle ve siyasi güçlerle işbirliğini sürdürerek her türlü suç ortaklığına girecektir. Biz, Türk devletinin Bakurê Kurdîstan’da yürütülen mücadeleye karşı her türlü Kürt düşmanı güçlerle nasıl suç ortaklığı yaptığını çok iyi bilmekteyiz. Kürt sorununu çözmediği müddetçe bu tür ilişkileri sonuna kadar sürdürecektir. Nitekim şimdiye kadar Kürt Özgürlük Hareketi'ne düşman olan herkesle kurduğu ilişkiyi bugün de Rojava Devrimi düşmanlarıyla sürdürmektedir. Bu nedenle “Kobanê’ye saldıranların bizimle ilgisi yok” demesi sadece suç ortaklığını örtmek için söylenmiş sözlerdir. Tüm dünyaya da IŞİD’le ilişkimiz yok demişlerdir, ama ilişkilerini de hiçbir zaman kesmemişlerdir. Bu yalanı sadece Kürt halkına ve Türkiye halklarına değil, uluslararası alandaki en yakın müttefiklerine bile söylemişlerdir, söylemeye devam etmektedirler” dedi.

‘TÜRK DEVLETİ KATLİAMIN SUÇ ORTAKLIĞINDAN KURTULAMAZ’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“Bu saldırılardan yıllardır IŞİD’le en yakın ve yoğun ilişki sürdüren Türk devlet sorumludur. Türkiye sınırlarını IŞİD’in cenneti haline getiren Türk devleti, Kobanê’de gerçekleştirilen katliamdaki suç ortaklığından kurtulamaz. Hem IŞİD’le bu kadar sıkı fıkı ilişki içinde olunacak, hem de Kobanê’de gerçekleşen katliamla ilişkimiz yoktur denilecek! Bu, pişkinlik ve utanmazlıktan başka bir anlama gelmemektedir. AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan artık bu pişkinlikleri bırakıp IŞİD’le ilişkilerini kesmelidirler; Rojava Devrimine karşı düşmanlığı bırakmalıdırlar.

‘HALKIMIZIN ELLERİ SORUMLULARIN İKİ YAKASINDA OLACAKTIR’

Rojava Devrimi düşmanlığı bırakılmadan Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürtler Türk devletinin bu suç ortaklığını, AKP Hükümetinin Kürt düşmanı politika ve söylemlerini unutmayacaklardır. Halkımızın elleri her zaman AKP Hükümeti ve sorumlularının iki yakasında olacaktır.

‘HERKES DEMOKRATİK TEPKİSİNİ ORTAYA KOYMALI’

Kürt halkı ve Türkiye halkları Tayyip Erdoğan, AKP Hükümeti sözcüleri ve yandaş basınının “Bu saldırılarla ilişkimiz yok” sözüne kesinlikle inanmamalıdır. Kobanê katliamına karşı demokratik tepkilerini ortaya koymalı, AKP Hükümetinin bu saldırılardaki suç ortaklığını protesto etmelidir.

‘BU KATLİAMIN HESABI MUTLAKA SORULACAKTIR’

Tüm dünya, Ortadoğu ve Türkiye halkları bilmelidir ki, özgürlüğü için mücadele eden halkımızın fedai kızları ve oğulları bu katliamın hesabını mutlaka soracaklardır. Hiç kimse bu halkın özgür ve demokratik yaşam iradesini kıramayacaktır. Rojava Devrimcileri de kahramanlık destanı olan mücadeleleriyle Kürdistan'ı özgürleştirip Suriye’yi demokratikleştireceklerdir. Suriye’nin demokratikleşmesinde, özgürleşmesinde en büyük rolü oynayarak bu faşist çetelere ve destekçilerine en iyi cevabı verecektir. Şehitlerin anıları ve özlemleri özgür ve demokratik yaşamla taçlandırılacaktır.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER