DTK'den yaralılara ilişkin bilgilendirme

DTK Sağlık Meclisi, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan toplam 172 yaralı girişi yapıldığını bildirerek, yaralıların son durumuna ilişkin bilgi verdi.

DTK'den yaralılara ilişkin bilgilendirme
 DTK Sağlık Meclisi, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan toplam 172 yaralı girişi yapıldığını bildirerek, yaralıların son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sağlık Meclisi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'deki saldırılarının ardından getirilen yaralıların son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Halk olarak özgürlük bedellerini her alanda ve her biçimde veren gerçekliğimizin doğurduğu sonuçlar, bugün bölgede ve dünyada önemli bir gelişim seyrini yaratmıştır. Kürtlerin kırım politikalarına zemin olan kapitalist modernite tekellerinin, bu kırım politikalarına karşı mücadele eden bir amansız savaşının verildiği bir sürecin içinde bulunuyoruz" denilerek, şunlar ifade edildi:

'YENİLGİLERİ KAÇINILMAZ'

"Rojava’da halkımızın öz gücüne dayalı bir mücadele yürüttüğü bilinmektedir. Buradaki temel politika, halkların kimliklerin ortaklığına dayalı, Kürtlerin ve direnen halkların kendini yönetme hakkına dayalı bir sistemin oluşturulmasıdır. 

Bu özgürleşme enerjisine karşı hegamonik güçlerin ve onların öz evlatları olan DAİŞ çetelerinin yine sivil halkları hedef alan, onlarca insanın yaşamını yitirmesi ve yüzlercesinin yaralanmasına neden olan aklın çok tehlikeli ancak halkların direnişine karşı yenilgisinin kaçınılmaz olduğunu belirtmek istiyoruz. Demokratik ulusun zaferi artık kaçınılmaz kurumsallaşmayla taçlanacaktır.

Bu çerçevede dün sabaha karşı saat 04.00 sularında Kobanê'de sivil halkı hedef alan  faşist DAİŞ çetelerinin 4 ayrı yerde bombalı saldırısının ardından kente sızarak çocuk, kadın, yaşlı demeden katliam girişimin detaylarını belirtmek istiyoruz."

YARALILARA İLİŞKİN SON DURUM

DTK, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan toplam 172 yaralı girişi yapıldığını bildirerek, şu bilgileri verdi:

"154 yaralı Suruç devlet hastanesine başvurdu. Geri kalanlar Urfa merkeze direkt başvurdu. Ayaktan tedavi edilip taburcu edilenler oldu. 

Yatarak tedavisi devam eden yaralılar;

Suruç Devlet Hastanesi'nde operasyon geçiren ve bekleyen toplam 14 yaralı halen yatarak tedavi edilmektedir. 

Urfa merkeze direkt başvuranlar dahil 58 yaralı Urfa merkezde yatarak tedavi edilmektedir.

İlk müdahaleleri yapılan 16 yaralı Diyarbakır'da yatarak tedavi altına alınmıştır.

2 yaralı Adıyaman da tedavi altına alınmıştır.

6 yaralı Akçakale de tedavi altına alınmıştır.

1 yaralı Diyarbakır da, 4 yaralı Suruç'ta (hastaneye başvuru sırasında yaşamlarını yitirmişlerdi), 1 yaralı Urfa da olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirmiştir."

'YAŞAMINI YİTİRENLERLE İLGİLİ NET BİLGİ YOK'

Kobanê'de yaşamını yitirenler hakkında net bilgi bulunmadığına dikkat çeken DTK Sağlık Meclisi, "Kobanê Kanton yönetiminin yapacağı açıklama beklenmektedir. Kanton yönetimi dışında herhangi bir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğini belirtmek istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER