Şemdinli'de meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması

PKK lideri Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecrit ile DAİŞ çetelerinin Kobani'ye sızarak sivilleri katletmesi Şemdinli'de meşaleli yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Şemdinli'de meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

PKK lideri Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecrit ile DAİŞ çetelerinin Kobani'ye sızarak sivilleri katletmesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli ilçe eşbaşkanlıklarının ortak düzenlediği meşaleli yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli ilçe binası önünde bir araya gelen binlerce kişi burada meşaleli yürüyüşe katılarak; "Şehidine, kültürüne, kimliğine, Önderliğine sahip çık! Kobani Halkı Yalnız Değildir", "Kobani DAİŞ'e mezar olacak" sloganlar eşliğinde eski polis noktasına kadar yürüyüşe geçti. Kitle sloganlar eşliğinde HDP Şemdinli ilçe binası önüne gelerek basın açıklamasına katıldı.

Yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kitle adına açıklama da bulunan HDP Şemdinli İlçe Eş Başkanı Galip Geylani, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ile DAİŞ çetelerinin Kobani'de sivillere yönelik yaptığı katliamı kınadıklarını belirterek; "her türlü imha ve inkar politikalarına karşı ölümüne bir direnişle onurlarını korumak zorunda bırakılan Kürt halkı için onur meselesidir. Sırf bu yüzden de her türlü komplolarla tutulan Kürt Halk Önderi Öcalan özgür bırakılmalı” dedi.

DAİŞ çetelerinin Kobani'de sivillere yönelik gerçekleştirdikleri katliama dikkat çeken Geylani İnsan Hakları Savunucuları'nı göreve çağırdı. Geylani;  "ey insan hakları savunucuları nerdesiniz? Söz konusu Kürtler olunca üç maymunları oynuyorsunuz. Bu vahşetleri ne zaman göreceksiniz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kitle sessiz dağıldı. 
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER