Kobani'nin inşası için uluslararası start verildi

IŞİD saldırıları nedeniyle yıkıma uğrayan ve YPG/YPJ güçlerinin direnişi sonucu özgürleştirilen Kobani yeniden inşası için çalışmalar devam ediyor. İnşa çalışmaları kapsamında 1 Temmuz günü Avrupa Parlamentosu’nda “Kobani’nin inşası için uluslararası seferberlik” konferansı yapılacak.

Kobani'nin inşası için uluslararası start verildi

IŞİD saldırıları nedeniyle yıkıma uğrayan ve YPG/YPJ güçlerinin direnişi sonucu özgürleştirilen Kobani yeniden inşası için çalışmalar devam ediyor.

Nisan ayında 60’a yakın Avrupa parlamenterinin Kobani’nin yeniden inşası için acil destek çağrısı ve Diyarbakır’daki Kobani Konferansı’nın ardından, Avrupa Parlamentosu’nun desteğiyle 1 Temmuz günü Avrupa Parlamentosu’nda “Kobani’nin inşası için uluslararası seferberlik” konferansı yapılacak.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan haberde Konferansın Kobani Yeniden İnşa Komitesi, Avrupa Parlamentosu Yeşiller ve Sol Grubu ile Avrupa Kürt işverenleri AKEE’nin ortaklığıyla organize edildiği belirtildi.

Kobani’nin inşası için yardım toplamak, mültecilerin durumuna çözüm bulmak ve IŞİD’den özgürleştirilen bölgelerin durumunu ele almak amacıyla yapılan konferansa Avrupa Birliği kurumlarının temsilcileri ile Birleşmiş Milletler ve birçok hükümet temsilcinin yanı sıra ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri katılıyor.

İlk defa bu düzeyde uluslararası sivil toplum örgütleri (STÖ) yeniden inşayı ele almak için bir araya gelecek.

Konferans internetten canlı yayınlanacak

Konferans hazırlık komitesinde yer alan  Özlem Tanrıkulu’nun ANF’ye verdiği bilgilere göre, dünyanın farklı yerlerinden konferansa katılımlar olacak ve çok sayıda sivil toplum örgütü, parlamenter, hükümet temsilcileri  ve işverenin yanı sıra Amerika, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve İskandinav ülkelerinden sivil toplum örgütleri konferansa iştirak edecek.

Saat 09,00’da başlayacak olan konferans, 14.00’e kadar sürecek olan konferans “www.helpkobane.com” adresi üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

Tanrıkulu, “Kobani’nin master planının yanısıra bugüne kadar Kobani’ye giderek acil yardımlarda bulunan, alanda çalışan ve gözlem yapan örgütlerin projeleri tanıtılacak. Konferansta acil pratik adım için çağrı yapılacak” dedi.

Konferansa Rojava’dan Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Muslim, Yerel Yönetimler Bakanı Mustafa Abdi, Kobani Yerel Yönetimler Eşbaşkanı Şevin Mahmud, Cizire Kantonu’nun Asuri ve Arap Başkan Yardımcıları ile Dışişleri Bakanı’nın da katılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER