'IŞİD Türkiye sınırından geçerek katliam yaptı'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in Kobani’de gerçekleştirdiği saldırıda 146 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Gözlemevine göre IŞİD’in Türkiye sınırından geçerek gerçekleştirdiği katliam Suriye’deki en büyük ikinci katliam.

'IŞİD Türkiye sınırından geçerek katliam yaptı'

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in dün Kobani’de gerçekleştirdiği saldırıda 146 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, IŞİD’in Kobani’ye Türkiye sınırından geçtiğini ve katliam yaptığını ifade etti. Abdurahman, Kobani’de çatışmaların hala sürdüğünü belirtti.

Gözlemevine göre, IŞİD’in Kobani’de öldürdüğü siviller, geçen yıl Suriye’de Şeytaat Aşireti üyelerinin katledilmesinden sonraki en büyük katliam.

Müslim: IŞİD’lilerin Cerablus’tan girmeleri imkansız

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarıyla ilgili ArtıHaber’de Banu Güven’in sorularını yanıtlan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD’lilerin Cerablus’tan girerek Kobani’ye saldırdığı iddialarına ilişkin “Cerablustan geçmeleri imkansız. Çünkü orada bir nehir var ve YPG tarafından kontrol ediliyor” demişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Bugün Tv’de IŞİD’in Kobani saldırısıyla ilgili olarak “IŞİD’in sınırdan giriş yaptığına dair ciddi deliller var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER