BDP - HDP Heyeti İmralı'ya gitti

BDP ve HDP milletvekillerinden oluşan heyet, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı Adası'na gitti.

BDP - HDP Heyeti İmralı'ya gitti

BDP ve HDP milletvekillerinden oluşan bir heyet, bugün öğle saatlerinde İmralı adasına Abdullah Öcalan ile görüşmeye gitti. Heyetin görüşme isteği yaklaşık iki aydır Adalet Bakanlığı tarafından onaylanmıyordu.

Heyette Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yer aldı.

Görüşmede iki gündem maddesi olduğu belirtiliyor.

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, 9 Nisan'da  Kandil'e giderek KCK yetkilileriyle görüşmüşlerdi. Bu görüşme sonrası teslim aldıkları beş sayfalık mektubu 11 Nisan günü Adalet Bakanlığı’na vermişlerdi. Ancak görüşme talebine yanıt çıkmamıştı.

Bugün yapılan görüşmede Öcalan ayrıca seçim kritiği yapılarak, BDP'nin HDP çatısı altına girmesinin ayrıntıları ele alınması ve bu konuya bağlı olarak heyetin Öcalan’ın cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin görüşlerini de alması bekleniyor.

Buldan, Baluken ve Önder'den oluşan heyetin Öcalan ile görüşme sırasında Ocak 2014'te çektirdiği fotoğraflar daha önce kamuoyuyla paylaşılmıştı. / Bianet


Sırrı Süreyya, İmralı'ya giderken böyle poz verdi

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER