Liceliler karakol inşaatı durana kadar uzman çavuşu bırakmayacak

Amed’in Lice ilçesinde karakol yapımına karşı tepkilerini gösteren ve direnen gençlere dün askerin saldırmasıyla başlayan olaylar ardından 2 uzman çavuş alı konulmuştu.

Liceliler karakol inşaatı durana kadar uzman çavuşu bırakmayacak
Amed’in Lice ilçesinde karakol yapımına karşı tepkilerini gösteren ve direnen gençlere dün askerin saldırmasıyla başlayan olaylar ardından 2 uzman çavuş alı konulmuştu. Uzman çavuşları alıkoyanlar, yetkililerden karakol inşaatının durdurulduğuna dair açıklama gelinceye kadar askerleri bırakmayacağını belitti.


Amed’in Lice ilçesine bağlı Abalı köyünde kalekol yapımına karşı günlerdir sürdürülen nöbet eylemine rağmen karakol yapımında vazgeçilmemesi üzerine dün çok sayıda genç Abalı Karakolu'na 200 metre kala yol kapatma eylemi gerçekleştirmiş, askerlerce gençlere saldırması üzerine ise çatışma yaşanmıştı. Yaşanan olaylar esnasında iki uzaman çavuş gençler tarafından alıkonuldu. 

Çıkan çatışma gece geç saatlere kadar devam ederken, askerler tarafından dün geceden bu yana kapatılan Bingöl-Diyarbakır karayolu hala kapalı. Onlarca araç yolda bekletilirken, sabahın ilk saatlerinden itibaren direniş çadırının kurulu olduğu alanın etrafı yüzlerce asker tarafından ablukaya alındığı belirtildi. Askerlerin ablukası devam ederken, dün akşam saatlerinde 2 uzman çavuşu alıkoyanlar ise, devlet adına üst düzey yetkili birisinin karakolların yapılmayacağını ve karakol inşaatlarının durdurulacağını kamuoyuna açıklamasının ardından uzman çavuşları bırakılacağını duyurdu. 

Dün yaşanan olaylar sırasında askerler tarafından aracı tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilen BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ise, Lice'de halka karşı bir vahşetin yaşandığını belirterek, tüm Diyarbakırlıların Lice'ye gelmesi çağrısında bulundu. 

Lice'de 15 Şubat komplosunun yıl dönümünde de eylem yapan gençler, 4 askeri alıkoymuş, daha sonra BDP'lilerin araya girmesi ile askerler gençler tarafından serbest bırakılmıştı.  / anf

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2014, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER