Eşbaşkanlar Lice'ye hareket etti

Amed'in Lice ilçesinde halkın kalekol yapımını protesto ederek çadır eyleminde bulunan halka müdahale edilmesi sonrasında yaşanan olayların ardından Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Lice'ye hareket etti.

Eşbaşkanlar Lice'ye hareket etti

Lice ilçesine bağlı Abalı Karakolu önünde 5 gündür çadır kurarak protesto eylemi yapan halka dün jandarmaların gaz bombası ile müdahalesi ardından olaylar çıktı. Saldırının duyulması ardından halk çadırların bulunduğu bölgeye akın ederken, gençler de Bingöl-Amed karayolunu trafiğe kapadı. Burada kamyon ve TIR'ları durduran gençler araçlarla yolu trafiğe kapatarak kontak anahtarlarına el koydu. Bu sırada yolda araçları durduran ve kimlik kontrolü yapan gençler Bingöl'den gelen bir otobüste bulunan 2 uzman çavuşu alıkoydu. 

Sabah saatlerinde de yaşanan çatışmada, atılan ses bombası nedeniyle 9 asker hafif şekilde yaralandı. 

Olayların sürmesi sonrasında Amed-Bingöl karayolu trafiğe kapatılırken, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan İçişleri Bakanlığı ile bir görüşme yaptı. Hemen ardından Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç ile görüştü. 

Kışanak ve Anlı yaptığı açıklamada Lice'de halkın kalekol yapımını önlemeye yönelik olarak yaptığı protesto nedeniyle Amed-Bingöl karayolunun kapalı olduğu hatırlatıldı. aşanan bu olayların halkın taleplerini dikkate alan bir yöntemle çözülmesi amacıyla Ankara'da BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın İçişleri Bakanlığı ile görüşmeler yaptığı bilgisi de paylaşılan açıklamada "Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları olarak bizler de Ankara’daki görüşmeler paralelinde Diyarbakır Valiliği ile bir görüşme gerçekleştirdik"denildi. 

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları görüşme ile ilgili olarak, "Bu görüşmede Diyarbakır Valisi Sayın Mustafa Cahit Kıraç, sorunun çözülmesi yönünde gayret göstereceklerini ifade etti. Ve halkın kalekol inşaatının durdurulması yönündeki talebinin hükümet ve ilgili bakanlıkla görüşülmesi yönünde bir çaba göstereceklerini söyledi" bilgisini verdi. Kışanak ve Anlı sorunun halkın talepleri doğrultusunda barışçıl şekilde çözülmesi için diyalog ve görüşmelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Kışanak ve Anlı açıklamanın ardından konvoy halinde Lice'ye hareket etti. / anf

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER