BDP Şemdinli İlçe Örgütünden Sağduyu Çağrısı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde dün akşam saatlerinde cumhuriyet caddesinde AKP’lilere yönelik yapılan taşlı saldırı olayıyla ilgili BDP Şemdinli İlçe Örgütü tarafından bir açıklama geldi.

BDP Şemdinli İlçe Örgütünden Sağduyu Çağrısı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER 


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şemdinli İlçe Örgütü, açıklamasında halkın sağduyulu olamaya çağırırken, 30 Mart seçimlerinin, huzurlu bir ortamda geçmesi için parti olarak gerekli tedbirleri aldıklarını, kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini açıkladı.
 


BDP Şemdinli İlçe teşkilatı tarafından yapılan açıklama şöyle :
 


“21.02.2014 gecesi önce sosyal medyaya daha sonra ulusal ve uluslar arası bazı ajanslara, ilçemiz cumhuriyet caddesinde bayrak asmaya çalışan AK Partililere silahlı saldırı gerçekleştirildiği ve bu saldırı sonucunda 2 kişinin yaralandığı haberleri düşmüştür. Akabinde Şemdinli AKP belediye başkan adayı Fikri Algül’ün  “av tüfeği ile saldırıya uğradık” beyanı tüm basın kuruluşlarında yer almıştır. Daha sonra Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nden “silah bulgusuna rastlanmamıştır” açıklaması, öncelikle edindiğimiz bilgiler ışığında bu muğlak olayda yaralanan 2 yurttaşımızın taburcu olmuş olmalarını ve sağlık durumlarının iyi olduğu büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz” denildi.
 


BDP açıklamasının devamında, “şunu belirtmek isteriz ki, partimiz, uzun ve köklü bir siyasi geleneğe sahip olup bugün demokratik işleyiş olarak dünyaya parmakla gösterilen, demokratik, katılımcı, barışçı ve şeffaf bir işleyişi şiar edinmiştir. Bu nedenle de ilçemizde yıllar büyük bir teveccühe mazhar olmuştur. Bu anlamda ilçemizde seçim dönemlerinde bu gibi ne hoş olayların cereyan etmesini tasvip etmediğimizin bilinmesini isteriz” denildi.
 


BDP ilçe teşkilatı açıklamasında, “yine bu gibi olaylarda muhatapların kitleleri yanlış bilgi mahiyetinde açıklamalarla yanlış algılama sevk etmemeleri gerekmektedir. Keza basın yayın kuruluşlarını da halkla infial yaratacak üslupta habercilik dili kullanmaya da özen göstermesi, kamuoyunda oluşan bir beklenti olarak ortaya çıkmıştır.  Belirtmek isteriz ki, siyasi partiler demokrasinin bir kurucu unsuru, seçimlerde bu işleyişin en güzel amaçlarıdır. Bu anlamda halk iradesinin en yalın ve en doğru biçimde yansımasını bu dönemde bulması herkesin ortak kaygısı olmalıdır” denildi.
 


BDP İlçe Teşkilatı son olarak, “ şimdiden büyük bir referandum olarak adlandırdığı 30 Mart seçimlerini, huzurlu bir ortamda geçmesi için parti olarak gerekli tedbirleri aldığımızın, bize düşen sorumlulukları yerine getirdiğimizin halkımız tarafından bilinmesini isteriz. Tüm partililerimizi bundan sonra gelişebilecek herhangi olumsuz gelişmeye karşın sağduyu ve olgun bir tavır almaya çağırıyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER