BDP, TSK'nın Rojava'ya saldırısını Erdoğan'a sordu

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Türk ordusunun 16 Eylül günü Serêkaniyê'ye bağlı Susikê Köyü'nü bombalamasını bir soru önergesi ile Meclis'e taşıdı.

BDP, TSK'nın Rojava'ya saldırısını Erdoğan'a sordu
BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Türk ordusunun 16 Eylül günü Serêkaniyê'ye bağlı Susikê Köyü'nü bombalamasını bir soru önergesi ile Meclis'e taşıdı. Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Bu müdahalenin amacı ve hukuki gerekçesi nedir?" diye sordu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması için bir soru önergesi veren BDP'li Pervin Buldan, "Basına yansıyan haberlere göre, Suriye’de devam eden iç savaş ile beraber çete güçlerince gerçekleştirilen katliamlara karşı, Suriye’nin kuzeyinde Rojava’da öz savunma gücü oluşturan YPG güçleri arasında Susikê köyünde 16 Eylül’den itibaren devam eden çatışmalar sonrasında ağır kayıp veren El Nusra ya destek amacıyla, Akçakele’ye bağlı Numan Beg Karakolundan YPG mevzilerine ağır top ve tank saldırıları düzenlediği, bu saldırılar sonrasında 3 YPG savaşçısının hayatını kaybettiği iddia edilmektedir" diye belirtti.

Önergede, "Konuyla ilgili YPG Genel Komutanlığı bir açıklama yaparak iddianın gerçek olduğu ve hayatını kaybeden YPG’lilerden Türkiye’nin sorumlu olduğunu belirterek, saldırılara son verilmesi uyarısında bulunmuştur" hatırlatması yapıldı.

Buldan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

-Tüm bu iddialara göre, Türk sınır kapısındaki karakollardan, YPG mevzilerinin bombalandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu müdahalenin amacı ve hukuki gerekçesi nedir?

-Söz konusu iddiaların doğru olması karşında, YPG güçlerine yönelik gerçekleştirilen bu saldırı içinde bulunduğumuz diyalog ve ateşkes sürecine ters düşeceği ve bu sürece zarar verebileceği düşünülmemekte midir?

-Dünyanın bir çok ülkesinde ve ülkemizde sivil insanların ölmesine neden olan eylemler gerçekleştiren El Kaide örgütüyle bağlantılı olduğunu açıkça ilan eden, El Nusra ve İŞİD oluşumlarına, Türkiye Devleti’nin destek verdiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Bu desteğin amacı nedir? / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER