Berkin İçin Her Yerde Eylem

Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesi üzerine İzmir'de liseliler derse girmedi, Güvenpark’ta başlayan ekmekle oturma eylemi diğer şehirlere yayıldı, üniversitelerde boykot, bakkal camlarında Berkin mesajları var.

Berkin İçin Her Yerde Eylem
Ekmek almak için çıktığı evden polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün komada kalan 15 yaşındaki Berkin Elvan bugün hayatını kaybetti. 


Berkin'in hayatını kaybettiği haberi duyulmasından sonra okulda, kampüste, sokakta, bakkal camlarında Berkin Elvan için mesajlar, anmalar, boykotlar başladı.

Liseliler derse girmedi

Berkin Elvan’ın hayatını kaybettiği haberi üzerine İzmir Karataş Lisesi öğrencileri  derse girmedi.

Ekmekle Berkin nöbeti

Ankara’da Güvenpark’ta sabah erken saatlerde bir genç “Ben Berkin'im” yazılı kağıt ve ekmek ile oturma eylemine başladı.

Eyleme bir süre sonra başka insanlar da katılmaya başladı. Zaman geçtikçe sayı artıyor.

Benzer eylem Antalya ve İstanbul Avcılar'da da başladı.

Üniversitelerde Berkin boykotu

Üniversitelerde de öğrenciler boykot çağrıları yapıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler dersleri bıraktı, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde dersler iptal oldu. İstanbul Üniversitesi'nde Berkin Elvan için anma köşesi oluşturuldu.

İstanbul Teknik, Koç, Galatasaray Üniversitelerinin aralarında olduğu pek çok okulda da boykot ve anmalar var.

Bakkal camlarında Berkin mesajlar

Berkin Elvan için bakkaların ve marketlerin camlarında da mesajların yer aldığı fotoğraflar sosyal medyada paylaşılıyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Okmeydanı'nda Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde 16 Haziran 2013'te polis saldırısında başının arkasından yaralanan Elvan hastaneye kalbi durmuş olarak getirildi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı, beyin kanaması geçirdi. Dört kez ameliyat oldu. 5 Ocak'ta yoğun bakımdayken 15 yaşına bastı. Komadaki 269. günde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütüyor. Ancak savcılık, Elvan ailesinin avukatlarının, "polislerin 'işkence ve insan öldürmeye teşebbüs suçu işlediğini, bu suçlamalarla soruşturma yürütülmesi gerektiğini' belirten suç duyurusunu dikkate almadı.

Polisler, Türk Ceza Kanunu'nun 256/1. maddesi uyarınca "zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılmasıyla" suçlanıyor. Soruşturmanın eski savcısı Adnan Çimen, görgü tanıklarına, "Berkin Elvan'ın cebinde veya elinde molotof, taş, torpil gibi maddeler var mıydı? Molotof attı mı?" diye sormuştu. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER