Bingöl suikastında polis hedef şaşırttı!

Bingöl ‘de 9 Ekim’de Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e yönelik suikastın gerçekleştirildiği araç tespit edilmesine rağmen başka bir aracın tarandığı polis tarafından hazırlanan olay tutanağında ortaya çıktı.

Bingöl suikastında polis hedef şaşırttı!

ANF’nin ulaştığı olay tutanağında, iki polisin ölümüne ve ikisinin yaralanmasına yol açan saldırının gri renkli, Renault Fluence marka bir araç tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, olaydan iki saat sonra özel harekatçılar tarafından taranan ve biri çocuk dört kişinin hayatını kaybettiği aracın ise 12 AR 900 plakalı beyaz renkli Fiat Fiorina marka araç olduğu bildirildi.

Bingöl’deki suikastın perde arkası aralanıyor. Polisin olay yeri tutanağı, iki polisin ölmesine ve İl Emniyet müdürünün yaralanmasına neden olan silahlı saldırının gerçekleştirildiği aracın tespit edildiği halde, başka bir aracın hedef alındığını ortaya çıkarttı.

Kobani’deki DAİŞ  kuşatmasını protesto etmek için yapılan gösterilerden sonra, 9 Ekim’de şehir merkezinde incelemelerde bulunan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu ve koruma polisi Uğur Adlı saldırıya uğramış, Atıf Şahin ve Hüseyin Hatipoğlu hayatını kaybederken, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile koruması Uğur Adlı ağır yaralanmıştı. Olaydan yaklaşık iki saat sonra Genç ilçesine doğru gitmekte olan 12 AR 900 plakalı bir araç özel harekatçılar tarafından önce durdurulmuş, sonra aniden taranmıştı. Bu saldırıda, biri 14 yaşında bir çocuk olmak üzere 4 kişi infaz edilmişti. Çatışma olarak lanse edilen infazın hemen ardından ekranlara çıkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "faillerin cezalandırıldığını", Başbakan Ahmet Davutoğlu da "faillerin öldürüldüğünü" açıklamışlardı. Polislere yönelik saldırı, taranan araçta bulunan iki kaleşnikof marka silaha dayandırılsa da balistik raporu polislerin ölümüne sebep olan mermilerin söz konusu silahlarla eşleşmediğini ortaya çıkartmıştı.

SALDIRININ YAPILDIĞI ARAÇ 23 VEYA 34 PLAKALI GRİ RENAULT FLUENCE

Son olarak ulaştığımız olay tutanağı ise polislere suikast girişiminde kullanılan aracın polis tarafından tespit edildiğini, ama buna rağmen başka bir aracın hedef seçildiğini gözler önüne seriyor. Terörle Mücadele Müdürü Y.U. tarafından olay günü olan 9 Ekim’de hazırlanan tutanakta polisleri hedef alan araç ile polis tarafından hedef alınan araç arasında hiçbir alaka olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Söz konusu olay tutanağında saldırı anı şöyle yazılıyor : “İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberinde bulunan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, Muharrem Ay, Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, koruma görevlileri Polis Memuru Uğur Adlı ve Polis Memuru Memduh Burak İnanan yaya olarak Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi ile Yeşim Sokağın kesiştiği noktaya geldikleri esnada, saat 20.55 sıralarında 23 veya 34 plakalı harf ve son rakam grubu alınamayan gri renkli Renault Fluence araç yanlarından geçip biraz ileride durmuş ve araç içerisinde bulunan 3 şahıstan aracın sağ kısmından 1 kişinin inerek uzun namlulu silahla polislere ateş açarak saldırıda bulunmuştur.”

TARANAN ARAÇ 12 AR 900 PLAKALI BEYAZ RENKLİ FİAT FİORİNA

Silahlı saldırı eyleminde kullanılan araca ve araç içerisindeki şahıslara ulaşılamadığının bildirildiği tutanakta, silahlı saldırıya ilişkin faillerle ilgili araştırmalar devam ederken, Bingöl-Genç karayolu Genç Köprü mevkiinde Genç Emniyet Müdürlüğü ve polis özel harekat ekiplerinin bir araç içerisindeki şahıslar ile çatışmaya girdikleri haberinin intikal ettiğini, olay sonrası bu aracın 12 AR 900 plaka sayılı Beyaz renkli Fiat Fiorina marka araç olduğu, aracın içerisinde bulunan şüphelilerden Ali Bozan, E.E., Ramazan Özmaskan ile Ömer Topal isimli şahısların ölü olarak ele geçirildiği yazılıyor. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER