Bingöl'de 5.8 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından 3.5 ve 4.6 büyüklüğünde artçılar gerçekleşti. Bingöl Valiliği sarsıntılarda ilçede bulunan jandarmaya ait 2 gözetleme kulesiyle, 10 evin yıkıldığını duyurdu. Göçük altında kalan biri çocuk 11 kişiden 7'si kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumu iyi.

Bingöl'de 5.8 büyüklüğünde deprem
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 5.8’lik deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nin aktardığına göre saat 17.24’te meydana gelen deprem 5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Rasathane depremin büyüklüğünü ilk olarak 5.9 olarak belirlerken daha sonra gelen güncelleme ile büyüklük 5.8 olarak kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.7 olarak belirledi.

Kandilli Rasathanesi depremin ardından 3.5 ve 4.6 büyüklüğünde artçı sallantılar kaydetti. 17.34’te gerçekleşen 4.6’lık depremden 4 dakika önce 3.5’lik bir artçı olduğu güncellemesi geldi.

Bu arada AFAD, Karlıova’da meydana gelen artçı depremlerin büyüklüklerinin 4.6 ve 4.7 olduğunu duyurdu.

Öte yandan deprem Erzurum, Trabzon, Erzincan, Kars, Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Elazığ ve Malatya’da da hissedildi.

SOYLU: BİR KORUCU GÖÇÜK ALTINDA KALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçede jandarmaya ait bir nöbet kulübesinin sarsıntı sonucu yıkıldığını açıkladı. Soylu mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 güvenlik korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir.”

’10 EVDE ÇÖKME VAR, CAN KAYBI YOK’

Bingöl Valisi Kadir Ekinci ise, merkez üssü Karlıova ilçesi olan depreme ilişkin, Kaynarpınar köyünde karakola ait 2 gözetleme kulesinin çöktüğünü açıkladı. Tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ekinci, “Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köyünde 10 ev yıkıldı. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık” diye konuştu.

Valilik kısa bir süre sonra yaptığı bir başka açıklamada, deprem bölgesinde biri çocuk 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını ve göçük altında kalan biri güvenlik korucusu 3 kişinin ise kurtarılması çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Saat 18.50 itibarıyla Bingöl şehir merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanmanın meydana gelmediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

“Kaynarpınar köyü Jandarma Karakolunda 2 adet nöbet kulübesinde göçük meydana gelmiştir. Bu kulübelerden her birinde 1’er Güvenlik Korucusu olmak üzere 2 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, bunlardan biri arama kurtarma ekiplerince çıkarılmıştır. Diğer korucumuzun kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. Kaynarpınar köyünde 1’i çocuk olmak üzere 3 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Çocuk göçük altından kurtarılmış olup, diğer vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir.”

YEDİSU’DA 5 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDAN SAĞ ÇIKARILDI

Yedisu ilçesinin Dinarbey köyünde 5 evin yıkıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Dinarbey-Malkoç yaylasında 2, Elmalı köyünde ise 3 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp, hastaneye sevk edilmiştir. Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD’dan arama-kurtarma araçları ve personelleri sevk edilmiştir. Ayrıca Erzurum, Diyarbakır, Muş, Malatya ve Tunceli illerimizden de arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıkmıştır.”

Bu arada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl’e gidecek. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER