'Biz ayakkabı kutularına para saklamadık, çalmadık, çalmayacağız'

Mardin'in Midyat İlçesi'nde BDP'nin Midyat İlçesi'nde düzenlediği mitingde konuşan Mardin Bağımsız Milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, Türkiye'deki tüm halklara hizmet için siyaset yaptıklarını belirterek, "Biz ayakkabı kutularına para saklamadık, çalmadık, çalmayacağız" dedi.

'Biz ayakkabı kutularına para saklamadık, çalmadık, çalmayacağız'
 BDP Midyat İlçe Teşkilatı'nın, Akçakaya Mahallesi'ndeki parti binası önünde bulunan açık alanda seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mitinge, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Erol Dora, Mardin Bağımsız Milletvekili, DTK Eş Genel Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz ile binlerce kişi katıldı.

Toplanan kalabalığın, 'Midyat sizinle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde halkı selamlayan Türk, BDP seçim otobüsünde yaptığı konuşmada, "Bizim mücadelemiz sadece Kürt halkın özgürlük mücadelesi değil, bizim mücadelemiz Süryani'nin, Ezidi kardeşlerimizin, Arap kardeşlerimizin ve Mıhallemi kardeşlerimizin özgürlük mücadelesidir. Çünkü bizi ezenler, inkar edenler aslında onları da inkar ediyor. Biz özgürleştikçe onlar da özgürleşecek. Biz burada demokrasi mücadelesi veriyoruz. Biz parlamentoya gittiğimiz zaman halkımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Biz belediye başkanlığına gittiğimizde, halkımıza hizmet etmeyi esas alıyoruz. Biz ayakkabı kutularına para saklamadık, çalmadık, çalmayacağız" dedi.

Yıllardan beri Kürt siyasetinin bir neferi olduğunu hatırlatan Türk, "Biliyorsunuz, yıllardan beri bu partinin, bu mücadelenin bir neferiyim. Bu mücadelenin içinde yer aldım. Bu gün de bu mücadelenin, partimin bir ferdiyim, ama Anayasa Mahkemesi benim hakkımda partiye üye olmama kararı verdi. Yani beni partimden kopardı. Ama bugün arkadaşlarımız beni Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olarak gösterdiler. Yani zorunlu olarak bağımsız adayım. Partimiz ilçelerde, her yerde seçime, parti amblemi ile girecek ama büyükşehir belediye başkanlığında oyunuzu bağımsız adayınıza, yani kardeşiniz Ahmet Türk'e vereceksiniz" diye konuştu.

Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora'nın yaptığı birer kısa konuşmanın ardından, milletvekilleri ve beraberindekiler, Mardin'e döndü. / dha
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER