Buldan: Yasanın çıkmasına izin vermeyeceğiz

HDP Grup Başkanvekili Buldan ‘İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin, “Yasanın çıkmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Buldan: Yasanın çıkmasına izin vermeyeceğiz

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam eden “İç Güvenlik Paketi”yle ilgili konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan direnişlerinin devam edeceğini söyleyerek, “Yasanın çıkmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Meclis’teki tüm muhalefet partilerinin ve birçok insanın karşı olduğu ‘İç Güvenlik Paketi’ hükümet tarafından Genel Kurul’dan geçirilmeye çalışılıyor.

‘Keyfi gözaltılar’

Pervin Buldan, Meclis’te bir direnişin sergilendiğini, AK Parti’nin muhalefete rağmen yasayı çıkarmakta ısrar ettiğini belirtti.

Yasa ile birlikte özgürlüklerin kısıtlanacağınsı söyleyen Buldan, kolluğa, valiye ve kaymakamlara yetkilerin tanındığını, bu yetkiler doğrultusunda da söz konusu birimlerin insanları keyfi bir şekilde gözaltına alarak, yüksek cezalar yağdırabileceğini ifade etti.

‘Ya yasayı çekecekler ya maddeleri değiştirecekler’

Buldan, insanların demokratik tepkilerini ortaya koymalarının önünün kesileceğini, bunun da özgürlüklerin kısıtlanması anlamına geldiğini belirterek, “Yasa ile birlikte aynı zamanda kadına dönük şiddetin, tecavüzün, tacizin de önü açılıyor. Dolayısıyla insan haklarına aykırı bir paket” dedi.

Yasa ile birlikte diktatörlüğün getirilmeye çalışıldığının söyleyen Pervin Buldan, muhalefet olarak iç tüzüğün kendilerine tanıdığı olanaklar dahilinde mücadele edeceklerini, “Yasayı ya geri çekecekler, ya da muhalefetin istediği şekilde maddeleri değiştirecekler, bu hali ile çıkamaz” ifadelerini kullandı.

Bonzai yasası

Buldan, “Burada bir sıkıntı zaten yok ancak insanlar artık demokratik eylemler de yapamayacak” dedi.

HDP Grup Başkanvekili paketin komisyona geri dönmesi gerektiğini yineleyerek şöyle konuştu: “Yasanın çıkmasına asla izin vermeyeceğiz. Meclis direnişlerimiz devam edecek.”

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER