Çatışmalarda yaşamını yitiren 10 savaşçının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine karşı Rojava’da süren direnişte büyük rol oynayarak yaşamını yitiren 10 YPG/YPJ savaşçısının kimliği açıklandı.

Çatışmalarda yaşamını yitiren 10 savaşçının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi, resmi internet sayfasında yayınladığı açıklamayla DAIŞ çetelerine karşı yürütülen direnişte yaşamını yitiren 10 YPG/YPJ savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı. YPG açıklamasında şöyle denildi: “YPG/YPJ güçlerimiz birer yıldız gibi her gün Kürdistan topraklarını aydınlatmak için kararlılıkla mücadele etmektedir. Bugün Rojava Kürdistanı’nda direniş destanları yazılmakta ve güçlerimiz, şehitlerimizin insanlık onurunu savunma için sarf ettikleri emekleri ve feda ettikleri canları pahasına büyük başarılar kazanmaktadır.

Bu amansız direnişte Mişêrfê köyünde 7, Hesekê’de bir, Mebrûka’da bir ve Eyn Îsa’da da büyük bir fedakarlıkla ve kahramanca kanını son damlasına kadar savaşan 10 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

YPG/YPJ güçleri olarak tüm şehit ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin takipçileri olacağımızın sözünü yineliyoruz.”

Savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

Serêkaniyê doğumlu, Afat Serêkaniyê kod adlı Lewend Kawa, Serêkaniyê/Mebruka’da 30 Haziran 2015’te yaşamını yitirdi.

Siverek doğumlu, Bedran Siwerek kod adlı İsmail Bağışkundu, Til Ebyad/Mişêrfe köyünde 30 Haziran 2015’te yaşamını yitirdi.

Mardin-Kızıltepe (Qoser) doğumlu, Bextiyar Qoser kod adlı Ahmet Çılgın, Til Ebyad/Mişêrfe köyünde 30 Haziran 2015’te yaşamını yitirdi.

Batman doğumlu, Eylem Bermal Egîd kod adlı Bêrîtan Atalay, Til Ebyad/Mişêrfe köyünde 27 Haziran 2015’te yaşamını yitirdi.

Van Erciş doğumlu, Firat Merdîn kod adlı Aykan Cengîz, Til Ebyad/Mişêrfe köyünde 27 Haziran 2015’te yaşamını yitirdi.

Van Erciş doğumlu, Merwan Özalp kod adlı Mustafa Turhan, Til Ebyad/Mişêrfe köyünde 27 Haziran 2015’te yaşamını yitirdi.

Mersin Tarsus doğumlu, Sîpan Amed kod adlı Ferman Tuğrul, Til Ebyad/Mişêrfe köyünde 27 Haziran 2015’te yaşamını yitirdi.

Amed/Silvan (Farqîn) doğumlu, Tayhan Rozerin kod adlı Zerdeşt Kılıç, Til Ebyad/Mişêrfe köyünde 30 Haziran 2015’te yaşamını yitirdi.

Muş/Bulanık doğumlu, Zinar Şoreş Serhed kod adlı Osman Atmaca, Eyn Îsa’da 27 Haziran’da 2015’te yaşamını yitirdi.

Süleymaniye doğumlu, Rêbîn Şoreş kod adlı Êrîş Elî, Hesekê/Um El-Kubir’de 27 Mayıs 2015’te yaşamını yitirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER