Charlie Hebdo saldırısının zanlıları öldürüldü

Paris’teki Charlie Hebdo binasına yapılan silahlı saldırı sonrası polislerin saldırıyı gerçekleştiren zanlılara yönelik gerçekleştirdiği operasyonda zanlıların öldürüldüğü belirtildi.

Charlie Hebdo saldırısının zanlıları öldürüldü

Charlie Hebdo mizah dergisine yönelik saldırının zanlıları Kouachi kardeşler olduğu düşünülen kişileri kuşatmaya alındığı Fransa’nın kuzeyindeki Dammartin-en-Goele kasabasında büyük bir güvenlik operasyonu yapıldı.

Saldırının zanlısı olan Kouachi kardeşlerin sabah saatlerinden beri kuşatma altında oldukları Dammartin-en-Goële kasabasındaki matbaa binasından patlama ve silah seslerinin geldiği belirtildi.

AFP’nin haberine göre Charlie Hebdo binasına yapılan silahlı saldırısının zanlıları öldürüldü. Matbaadaki rehinenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BBC Fransız medyasında polisin şüphelilerle temas kurduğu, şüphelilerin ise “şehadete hazırız” dedikleri yolunda haberlerin yer aldığını aktarılmıştı.

Dammartin-en-Goele kasabası belediye sözcüsü Audrey Taupenas ise Associated Press ajansına yakındaki bir okulun güvenli şekilde boşaltılması konusunda polisin yaptığı teklifi zanlıların kabul ettiğini söyledi.

Öte yandan Fransız polisi Paris’de dün ayrı bir olayda bir kadın polisi ateş ederek öldürdüğü düşünülen kişi ile Charlie Hebdo saldırısının zanlısı iki kardeş arasında bir ilişki bulunduğunu açıkladı.

Bölgede yaşayan halktan evlerinden çıkmamaları ve ışıklarını yakmamaları istendi.

Kasabanın üzerinde çok sayıda helikopterin gezdiği belirtiliyor.

Şüphelilerin günün daha erken saatlerinde bir araba çaldıktan sonra Paris’in kuzeyindeki ‘National 2′ otoyolunda polis takibine yakalandıkları ve çatışma çıktığı belirtiliyor.

Paris’in kuzeyindeki Charles de Gaulle uluslararası havaalanının kuzey pistinin hava trafiğine kapatıldığı ve bazı uçuşların başka alanlara yönlendirildi.

Kapatmanın gerekçesi açıklanmadı ancak havaalanı, olayın yaşandığı Dammartin-en-Goele kasabası Paris’in 53 kilometre kuzeyinde ve Charles de Gaulle uluslararası havaalanına 12 km mesafede bulunuyor.

Fransız RTL radyosunun çatışma sırasında en az bir kişinin öldüğü yolundaki haberi ise Paris savcılığı tarafından yalanlandı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, zanlıları gözaltına almak için operasyonun devam ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER