CHP, Gezi mağdurlarına verdiği sözü tutmadı

CHP’nin yerel seçimlerde Gezi mağdurları için meclis üyeliği sözü aday listelerinin açıklanmasının ardından boşa düştü. Ankara’da verilen söz üzerine meclis üyeliği için aday adayı yapılan Gezi mağdurlarına listelerde yer verilmedi.

CHP, Gezi mağdurlarına verdiği sözü tutmadı
CHP’nin yerel seçimlerde Gezi mağdurları için meclis üyeliği sözü aday listelerinin açıklanmasının ardından boşa düştü. Ankara’da verilen söz üzerine meclis üyeliği için aday adayı yapılan Gezi mağdurlarına listelerde yer verilmedi. Dört kişiden sadece gözünü kaybeden işçi Muharrem Dalsüren ile polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük listede yer aldı, ancak onlarda en alt sıralarda. Yerel seçimlerde belediye meclislerinde ‘gezi kotası’ uygulama kararı alan CHP’de adayların açıklanmasının ardından Ankara’da hayal kırıklığı yaşandı. Yenimahalle’den 1 Haziran günü polis kurşunuyla öldürülen İşçi Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük, Mamak’tan 3 Haziran günü atılan gaz fişeği sonucu gözünü kaybeden Belediye İşçisi Muharrem Dalsüren, Çankaya’dan akrep adlı zırhlı araçlardan atılan fişek sonucu başından yaralanan Dilan Ece Yıldız ve yine polis şiddeti ile yaralanan Davut Yıldız Etimesgut’tan aday adayı yapılmıştı.


‘VERİLEN SÖZLER UMUTLANDIRMIŞTI’

Önceki gün açıklanan listelerde bu kişilerden sadece İkrar Sarısülük ve Muharrem Dalsüren listede yer aldı. Etimesgut ve Çankaya’dan belirlenen Davut Yıldız ve Dilan Ece Yıldız ise liseteye alınmadı. Sarısülük ve Dalsüren’in adaylık sıralamaları ise 19 ve 21. İşçi Muharrem Dalsüren konuya ilişkin, “Verilen sözler üzerine umutlandık. Bizim bir talebimiz söz konusu değildi, CHP yönetimi bu kararı almış ve önermişti. Ancak bugün görüyoruz ki, verilen sözler gibi olmadı. Bu sıralamayla bizim de şansımız yok” diye konuştu. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER