Tunus'ta askeri uçak düştü: 11 ölü

Tunus Savunma Bakanlığı, Libya’ya ait doktor ve hastaları taşıyan bir askeri uçağın başkent Tunus’un güneyindeki Grombalia bölgesinde düştüğünü, 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 Tunus'ta askeri uçak düştü: 11 ölü

Tunus Acil Servis Sözcüsü Mongi El Kadhi, 01.30 sıralarında düşen uçakta ölenlerin 3’ünün doktor, 2’sinin hasta ve 6’sının mürettebat olduğunu, uçağın ve cesetlerin tümüyle yandığını açıkladı.


Tunus Savunma Bakanlığı, Grombalia bölgesinde Libya'ya ait bir askeri nakliye uçağının düştüğünü, kazada 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.


Savunma Bakanlığı sözcüsü Tevfik er-Rahmuni, olayın ardından yaptığı açıklamada, Libya'ya ait Antonov An-26 tipi nakliye uçağının başkentin doğusundaki Grombalia bölgesinde düştüğünü belirtti. Rahmuni, uçakta bulunan altı mürettebat, üç hasta ve iki refakatçinin hayatını kaybettiğini aktardı.


Rahmuni, mürettebatın, kule ile en son konuşmasında, "uçağın alev aldığı" bilgisini paylaştığını belirterek, kara kutu arama çalışmalarına başladıklarını ordu birlikleri ve askeri sağlık ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini kaydetti. / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER